Οι “27” στηρίζουν μια νέα αναβολή

Οι “27” στηρίζουν μια νέα αναβολή
Διαμαρτυρία κατά του Brexit AP

"Όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα μιας αναβολής για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία", δηλώνουν ευρωπαϊκές πηγές. Ο Ντόναλντ Τουσκ συνέχισε τις συνομιλίες με τους αρχηγούς των κρατών μελών.

Τα 27 κράτη μέλη υποστηρίζουν καταρχήν μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου αλλά εξακολουθούν να συζητούν τη διάρκεια αυτής της αναβολής, δήλωσε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή, μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες οι πρεσβευτές από τα 27 κράτη μέλη.

«Όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα μιας αναβολής για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Η διάρκεια της αναβολής είναι ακόμα υπό συζήτηση», επισήμανε η πηγή.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνέχισε την Τετάρτη τις συνομιλίες με τους αρχηγούς των κρατών μελών, πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο Τουσκ πρότεινε στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθούν μια νέα, την τρίτη, αναβολή του Brexit, αυτή τη φορά έως τις 31 Ιανουαρίου, έπειτα από το αποτέλεσμα των χθεσινών ψηφοφοριών στην Βουλή των Κοινοτήτων, που μπορεί να οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Η άποψη (των πρεσβευτών) ήταν ομόφωνα να θεωρηθεί ότι απαιτείται παράταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με το Λονδίνο», σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες της συνάντησης, ο οποίος επίσης θεώρησε ότι οι διπλωμάτες τάσσονται υπέρ μιας «μεγαλύτερης επέκτασης», δηλαδή έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Δεν έχει αναφερθεί άλλη ημερομηνία, σύμφωνα με διάφορες ευρωπαϊκές πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα