ΕΕ: Δεν υπάρχει πρόθεση διακοπής των δεσμών με την Κίνα

Διαβάζεται σε 1'
O Επίτροπος Εμπορίου thw EE Βάλντις Ντομπρόβσκις
O Επίτροπος Εμπορίου thw EE Βάλντις Ντομπρόβσκις AP

Στη διευκρίνηση ότι οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Κίνα προχώρησε ο αρμόδιος Επίτροπος Εμπορίου, Βάλντις Ντομπρόβσκις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόθεση να διακόψει τους δεσμούς της με την Κίνα, ακόμη και αν λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση της οικονομικής εξάρτησης και της αποτροπής κινδύνων, αλλά η Κίνα “μπορεί να κάνει πολλά” για να βοηθήσει στη μείωση της αντίληψης των κινδύνων, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Εμπορίου Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ΕΕ εδώ και καιρό έχει παραπονεθεί για την έλλειψη ενός πεδίου απαρίτητων κινήσεων από μέρους της, στο πλαίσιο των σχέσεών της με την Κίνα, αλλά και για την πολιτικοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η ανησυχία μετατράπηκε σε πραγματική επιφύλαξη μετά από την κίνηση του Πεκίνου να ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με την Κίνα είναι βαθιές, αλλά η Κίνα “μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα για να βοηθήσει στη μείωση της αντίληψης μας, αναφορικά με τον κίνδυνο”, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια μιας ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Tsinghua University στο Πεκίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα