Έφηβος νεοναζί ο νεότερος τρομοκράτης στη Βρετανία

Έφηβος νεοναζί ο νεότερος τρομοκράτης στη Βρετανία
Στιγμιότυπο από αντιφασιστική συγκέντρωση στη Γερμανία AP

Ο έφηβος έγραφε στο διαδίκτυο για την επιθυμία του να "σκοτώσει με αέρια" Εβραίους, να κρεμάσει ομοφυλόφιλους, αλλά και να ρίξει σφαίρες σε παρελάσεις τους.

Ένας έφηβος επικεφαλής νεοναζιστικής οργάνωσης έχει γίνει το νεότερο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που κατηγορείται για τρομοκρατία.

Το αγόρι που κατάγεται από την Κορνουάλη ομολόγησε 12 αδικήματα, δύο εκ των οποίων το μοίρασμα κειμένων με τρομοκρατικό περιεχόμενο και 10 για κατοχή υλικού για τρομοκρατικό σκοπό.

Σε ηλικία μόλις 13 ετών “κατέβασε” στον υπολογιστή του το πρώτο εγχειρίδιο κατασκευής βόμβας και αργότερα το ίδιο έτος έγινε μέλος ενός διαδικτυακού φόρουμ ονόματι “Fascist Forge” (=γροθιά φασιστών).

Αργότερα έγινε επικεφαλής μίας νεοναζιστικής οργάνωσης στη Βρετανία που πλέον χαρακτηρίζεται απαγορευμένη.

Μεταξύ 2018 και 2019 δημοσίευσε μία σημαντική ποσότητα ακροδεξιών, ρατσιστικών και ομοφοβικών κειμένων σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Στα κείμενά του έγραφε, σύμφωνα με το BBC, για την επιθυμία του να “σκοτώσει με αέρια” Εβραίους, να κρεμάσει ομοφυλόφιλους, αλλά και να ρίξει σφαίρες σε παρελάσεις τους.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου, του 16χρονου πλέον αγοριού, θα συνεχίστεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Σε έρευνες στο σπίτι του, όπου μένει με τη γιαγιά του, οι αρχές βρήκαν μία ναζιστική σημαία, ένα ρατσιστικό σύνθημα σε τοίχο στο υπόγειο, αλλά και διάφορα εγχειρίδια για κατασκευές όπλων και οδηγίες με τρόπους για το πώς να δολοφονεί κανείς ανθρώπους.

“Το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί ανησυχητική ένδειξη, ενώ η συμπεριφορά του κρύβει μία ωριμότητα παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά μικρός”, ανέφεραν οι αρχές.

Ο έφηβος, το όνομα του οποίου δεν δημοσιεύτηκε, ήρθε σε επαφή με ένα αγόρι από την Εσθονία, το οποίο ίδρυσε μια απαγορευμένη -πλέον- νεοναζιστική οργάνωση.

Οι δύο νέο χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένα μηνύματα για να συζητούν για το μίσος που έχουν για συγκεκριμένες ομάδες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα