Είναι αυτός ο Banksy; Φωτογράφος ισχυρίζεται ότι τον 'έπιασε' επί το έργον

Είναι αυτός ο Banksy; Φωτογράφος ισχυρίζεται ότι τον 'έπιασε' επί το έργον
DAILY MAIL

Φωτογράφος ισχυρίζεται ότι το 2004 απαθανάτισε τον διάσημο γκραφιτά να ζωγραφίζει ένα απ' τα πιο χαρακτηριστικά του έργα στο Λίβερπουλ

Θεωρίες για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω απ' τον Banksy, τον θρυλικό γκραφιτά που έχει κοσμήσει με τα έργα του πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει πολλές. Μέχρι και ότι πρόκειται για τον Robert Del Naja των Massive Attack έχουν γραφτεί θεωρίες, όμως κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια είναι η ταυτότητα του μυστηριώδους street artist.

Η Daily Mail πάντως δημοσιεύει μια φωτογραφία, που δηλώνει ότι έχει τραβηχτεί το 2004 απ' τον Christopher Wilson, και υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον Banksy.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται επί τω έργω ένας άντρας που φοράει στολή εργασίας, καπέλο και φωσφοριζέ γιλέκο. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα το στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί ενώ ζωγράφιζε τον τοίχο της παμπ White Horse στο Λίβερπουλ, ένα απ' τα πιο χαρακτηριστικά έργα του, που όμως σβήστηκε κατά την ανακαίνιση του κτηρίου το 2014.

Η Daily Mail υποστηρίζει λοιπόν ότι πρόκειται για τον Robin Gunningham απ' το Μπρίστολ, πρόσωπο που είχε υποδείξει για πρώτη φορά το 2008 έπειτα από ένα χρόνο έρευνας κι αφότου μίλησαν με δεκάδες άτομα που σχετίζονται με αυτόν.

Τότε ο καλλιτέχνης δεν διέψευσε ακριβώς τις φήμες και ανακοίνωσε στο site του: «Δεν μπορώ να σχολιάσω το ποιος μπορεί να είναι ή όχι ο Banksy, αλλά οποιοσδήποτε περιγράφεται ως «καλός στην ζωγραφική δεν ακούγεται σαν τον Banksy».

Τι να πιστέψει κανείς... Την περασμένη εβδομάδα ένας άλλος άντρας, έστειλε μια φωτογραφία απ' το Τελ Αβίβ υποστηρίζοντας ότι είναι ο Banksy. Τελικά αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για τον αγγλο-ισραηλινό γκραφιτά James Ames.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Banksy είναι ο 'Robert'. Οι Massive Attack και ο φαντομάς γκραφιτάς

Στη Βηθλεέμ και πάλι ο Banksy

Είναι αυτός ο Banksy; Τουρίστας λέει πως τον φωτογράφισε

SHARE:

24Media Network