Εκλογές ΗΠΑ: Αποσύρεται η Νίκι Χέιλι από την κούρσα των Ρεπουμπλικανών

Διαβάζεται σε 2'
Η Νίκη Χέιλι
Η Νίκη Χέιλι Associated Press

Τον δρόμο στον Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ανοίγει η Νίκι Χέιλι, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρσή της.

Την απόσυρσή της από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η Νίκι Χέιλι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η απόφασή της έρχεται την επομένη της “Σούπερ Τρίτης”, κατά την οποία κατάφερε να κερδίσει σε μόλις μία πολιτεία των ΗΠΑ από τις συνολικά 15, στις οποίες επικράτησε με διαφορά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Τζο Μπάιντεν σε μία εκλογική ρεβάνς για την προεδρία, τον προσεχή Νοέμβριο.

Καμία στήριξη προς τον Τραμπ

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, πάντως, επικαλούμενη πηγές από τον κύκλο συνεργατών της Χείλι, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δεν αναμένεται να ανακοινώσει στήριξη προς τον Τραμπ. Αναμένεται, ωστόσο, να ενθαρρύνει τον Τραμπ να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που την ψήφισαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χέιλι θα τονίσει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις των συντηρητικών στις εσωτερικές και εξωτερικές υποθέσεις και θα προειδοποιήσει έναντι κινδύνων, όπως ο απομονωτισμός και η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας, που βλέπει να προέρχονται από την Ουάσιγκτον.

Η Χέιλι ήταν η πρώτη υποψήφια που αμφισβήτησε ευθέως τον Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και η τελευταία που παραιτήθηκε, δείχνοντας αποφασιστικότητα ακόμη και όταν δέχθηκε σημαντικές επιθέσεις από τον πρώην πρόεδρο και τους υποστηρικτές του.

Η εκστρατεία της, τη Δευτέρα, αναφέρθηκε στη Μάργκαρετ Θάτσερ, την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, γνωστή ως «Σιδηρά Κυρία», η οποία αποτελεί πρότυπο για τη Χέιλι, καθώς προσπάθησε να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους κατά τη «Σούπερ Τρίτη».

Καθώς αποχωρεί από την κούρσα, συνεχίζει η Wall Street Journal, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η Χέιλι θα αποτελέσει μέρος του κόμματος μελλοντικά. Η ίδια ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους κόλπους των μετριοπαθών ψηφοφόρων και των ψηφοφόρων με ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και σε εκλογικές περιφέρειες που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στις γενικές εκλογές, αλλά αντιπροσωπεύουν μειοψηφία μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα