Εκλογές στη Γερμανία: Η Μέρκελ συνεχάρη τον Σολτς τρεις μέρες μετά τη νίκη του

Εκλογές στη Γερμανία: Η Μέρκελ συνεχάρη τον Σολτς τρεις μέρες μετά τη νίκη του
Η Αγγελα Μέρκελ με τον Ολαφ Σολτς ASSOCIATED PRESS

Τρεις μέρες μετά την εκλογική νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμμα (SPD) η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον υποψήφιο καγκελάριο, Ολαφ Σολτς.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον υποψήφιο καγκελάριο των σοσιαλδημοκρατών Ολαφ Σολτς για την επιτυχία του στις εκλογές, τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που επεφύλαξε βαρύ πλήγμα στο στρατόπεδο των συντηρητικών, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της, δεν είχε αντιδράσει μέχρι σήμερα στα εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν στην πρώτη θέση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και εξασφάλισαν στην Χριστιανοδημοκρατική/Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CDU/CSU) την χειρότερη επίδοση στην μεταπολεμική Ιστορία.

Συγχαρητήρια επιστολή Λάσετ

Μετά την Καγκελάριο Μέρκελ και τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και ο υποψήφιος Καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ συνεχάρη τον υποψήφιο Καγκελάριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ‘Αρμιν Λάσετ.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η καθυστέρηση του κ. Λάσετ οφείλεται στο γεγονός ότι εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον νικητή των εκλογών της Κυριακής γραπτώς, με επιστολή.

Μέχρι τώρα ο αρχηγός του CDU είχε αποφύγει να αναγνωρίσει τον κ. Σολτς και το SPD ως νικητές των εκλογών, ενώ κατά τις δηλώσεις του τη Δευτέρα περιορίστηκε να συγχαρεί «τα συναγωνιζόμενα κόμματα που αύξησαν τις δυνάμεις τους σε αυτές τις εκλογές». Η πίεση ωστόσο ήταν έντονη, ειδικά αφότου ο κ. Ζέντερ δήλωσε χθες ότι το να συγχαρείς τον αντίπαλο όταν κερδίζει «είναι ζήτημα στιλ». Η Καγκελαρία από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυρία Μέρκελ συνεχάρη τον κ. Σολτς ήδη τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα