Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Εννέα οι αγνοούμενοι - Με σοβαρά εγκαύματα οι τραυματίες

H έκρηξη του ηφαιστείου
H έκρηξη του ηφαιστείου AP

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας υπολογίζουν στους εννέα τους αγνοούμενους από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ.

Εννέα άνθρωποι έχουν επισήμως καταγραφεί ως αγνοούμενοι έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία, εκ των οποίων οι επτά είναι Αυστραλοί και οι δύο Νεοζηλανδοί.

"Αυτή η λίστα με τα ονόματα των αγνοουμένων δεν είναι ολοκληρωμένη καθώς δεν έχουμε μπορέσει να μιλήσουμε με όλους τους συγγενείς ", ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

ADVERTISING

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους έξι και των τραυματιών στους 30. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει μια τελική λίστα με τα ονόματα των τραυματιών στο νοσοκομείο, που όμως δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους διαφύλαξης της ιδιωτικής τους ζωής.

Τα εννέα πρόσωπα που δεν νοσηλεύονται και δεν έχουν πάρει εξιτήριο θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι 25 από τους τραυματίες έχουν τόσο εκτεταμένα εγκαύματα που η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη. O υπουργός αρμόδιας για την αστυνομία Στούαρτ Νας εξήγησε ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν τόσο παραμορφωθεί από τα εγκαύματα ώστε δεν μπορούν ούτε να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

"Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων στο νοσοκομείο που δεν μπορεί να επικοινωνήσει, έχει σοβαρά εγκαύματα, όχι μόνο στο δέρμα, αλλά και στα εσωτερικά του όργανα", δήλωσε ο ίδιος στο Ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας.

Ο δρ. Πίτερ Γουότσον, επικεφαλής της Εθνικής Μονάδας Εγκαύματος της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι εκτιμάται πως 120 τμ δέρμα για μεταμόσχευση θα χρειαστεί για τους τραυματίες και ότι αυτό έχει παραγγελθεί στις ΗΠΑ. Πολλοί ασθενείς θα μεταφερθούν στην Αυστραλία από την Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη (Σ.τ.Σ: τον στρατιωτικό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση της Αυστραλίας) με ένα ειδικό αεροσκάφος που να μπορεί να φιλοξενήσει εξοπλισμό μονάδας εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, είπε ο Γουότσον, αν η κατάστασή τους είναι σταθερή ώστε να επιτρέπει την μεταφορά τους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Ζηλανδία, Ηφαίστειο
SHARE:

24Media Network