Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας

Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας

Ο Ρόμπερτ Γκάρζα 31 ετών εκτελέστηκε  στο Τέξας για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών που διέπραξε πριν από 11 χρόνια, έγινε γνωστό από τις σωφρονιστικές αρχές της αμερικανικής πολιτείας.

Ο ισπανόφωνος άντρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο όπως και τρία άλλα μέλη της συμμορίας του, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 20:41 τοπική ώρα (0:41 GMT της Παρασκευής) στο Χάντσβιλ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τέξας.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένειά μου και όλους τους φίλους μου για την υποστήριξή τους, σας 'αγαπώ ( ... ) Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους σας", είπε ο Γκάρζα λίγο πριν την εκτέλεση, σύμφωνα με μια δήλωση που μεταδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τέξας. Ο 31χρονος είχε καταδικαστεί για "τη σφαγή στο Έντιμπουργκ", (μια πόλη του Τέξας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι μελών μιας αντίπαλης συμμορίας ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2003. Στην πραγματικότητα όμως εκτελέστηκε για τις δολοφονίες , τέσσερις μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2002, τεσσάρων ισπανόφωνων γυναικών. "Δεν ήμουν εκεί, εγώ δεν σκότωσα κανέναν", είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Γκάρζα.

Ο θανατοποινίτης είχε εξαντλήσει όλες τις "εκκλήσεις" του προς το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η 25η εκτέλεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εφέτος, συμπεριλαμβανομένων 12 στο Τέξας, μια αμερικανική πολιτεία στην οποία γίνονται το ένα τρίτο των εκτελέσεων στη χώρα.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network