Δολοφονία Κασόγκι: Η Σαουδική Αραβία υπεύθυνη - "Σκόπιμη και προμελετήμενη εκτέλεση"

Ακτιβιστής ανάβει κερί στη μνήμη του Τζαμάλ Κασόγκι έξω από το προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος
Ακτιβιστής ανάβει κερί στη μνήμη του Τζαμάλ Κασόγκι έξω από το προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος AP

Στην έκθεση του Οργανισμού αναφέρεται πως η δολοφονία του δημοσιογράφου "αποτελούσε άνευ δίκης εκτέλεση για την οποία είναι υπεύθυνο το Κράτος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας".

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τετάρτη η έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι η οποία είναι «καταπέλτης» για τη Σαουδική Αραβία και την ανάμειξή της στο θάνατό του.

Στην έκθεση του Οργανισμού αναφέρεται πως η δολοφονία του δημοσιογράφου «αποτελούσε άνευ δίκης εκτέλεση για την οποία είναι υπεύθυνο το Κράτος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».

ADVERTISING

Το Ριάντ αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση – είχε μάλιστα ξεκινήσει και έρευνα– του αντιφρονούντα δημοσιογράφου, στη συνέχεια όμως προχώρησε σε συλλήψεις και αποπομπές ατόμων, ακόμη και από τον στενό κύκλο του πρίγκιπα πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αναφορικά με τη δολοφονία Κασόγκι.

Η έκθεση του ΟΗΕ δεν εξάγει κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα που να δείχνει απευθείας ανάμειξη του πρίγκιπα διαδόχου, τονίζει, όμως, πως «υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που υποδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω έρευνας από μία πιο αρμόδια αρχή» για το εάν «υπάρχει ποινική ευθύνη».

Πηγή: 

CNN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κασόγκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Υπό κράτηση δύο άνδρες ως κατάσκοποι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Υπόθεση Κασόγκι: Η Interpol εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον 20 ατόμων

Υπόθεση Κασόγκι: Ο Σαλμάν τον είχε απειλήσει το 2017 πως θα χρησιμοποιούσε "μια σφαίρα"

SHARE:

24Media Network