Εκβιασμοί Πούτιν: Θα στείλει βοήθεια για τους άμαχους στη Μαριούπολη, μόνο αν οι Ουκρανοί καταθέσουν τα όπλα

Βλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν AP

Την προϋπόθεση να καταθέσουν τα όπλα οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη, έθεσε στον Μακρόν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια για τους άμαχους στην περιοχή.

Εκβιασμοί δίχως προηγούμενο από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό, θα πρέπει να παραδοθούν ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους αμάχους που βρίσκονται εκεί.

«Για να βρεθεί μια λύση για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την πόλη, οι Ουκρανοί εθνικιστές μαχητές πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση και να καταθέσουν τα όπλα» ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

ADVERTISING

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και την απόφαση της Ρωσίας να απαιτήσει να πληρώνεται σε ρούβλια για το αέριο με το οποίο εφοδιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

"Αδύνατη σε αυτή τη φάση μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη", λέει το Ελιζέ

Μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη δεν είναι δυνατή «σε αυτή τη φάση», ανακοινώνει το Ελιζέ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Πούτιν, Ρωσία, Ουκρανία, Εμανουέλ Μακρόν
SHARE:

24Media Network