Ελεύθεροι οι Βρετανοί υπουργοί να πάρουν θέση υπέρ ή ενάντια στο Brexit

Ελεύθεροι οι Βρετανοί υπουργοί να πάρουν θέση υπέρ ή ενάντια στο Brexit

Ο Κάμερον δίνει το... ελεύθερο στα μέλη της κυβέρνησής του να πάρουν όποια θέση επιθυμούν ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Τρίτη, ότι οι υπουργοί της κυβέρνησής του θα είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν εκστρατεία υπέρ ή κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που ενδέχεται να γίνει φέτος.

«Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει μια ξεκάθαρη θέση, ωστόσο οι υπουργοί θα είναι ελεύθεροι σε προσωπικό επίπεδο να υπερασπιστούν μια διαφορετική άποψη και θα συνεχίσουν να ανήκουν σε αυτήν την κυβέρνηση» επισήμανε ο Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον των βουλευτών.

Η εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ

Ο βρετανικός Τύπος είχε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη βούληση πολλών ευρωσκεπτικιστών υπουργών της κυβέρνησης Κάμερον να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, χωρίς περιορισμούς, εκστρατεία υπέρ του "Brexit".

Σύμφωνα με τον Guardian, η ανακοίνωση που έκανε σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον θα επιτρέψει «ενδεχομένως να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραιτήσεων πολλών υπουργών» που δεν κρύβουν τις ευρωσκεπτικιστικές θέσεις τους, όπως είναι για παράδειγμα ο υπουργός Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ως τα τέλη του 2017 το δημοψήφισμα

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης έχει υποσχεθεί να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν η Βρετανία θα παραμείνει εντός της ΕΕ ή θα αποχωρήσει έως τα τέλη του 2017, αλλά η ψηφοφορία ενδέχεται να διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι, γύρω στον Ιούνιο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι υπουργοί της κυβέρνησης μπορούν να ξεκινήσουν την εκστρατεία τους μόλις επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σχετικά με την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κάμερον για Brexit: Είμαστε έτοιμοι για "μια συμβιβαστική λύση"

Κάμερον: Υπέρ του Brexit αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν του κάνουν τα 'χατίρια'

SHARE:

24Media Network