Έξι νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στην Ιταλία

Έξι νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στην Ιταλία

Το ελικόπτερο, που κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο έχασε ξαφνικά ύψος. Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Ελικόπτερο κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λ'Άκουιλα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι έξι επιβαίνοντες, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις των Αρχών.

Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, το συγκεκριμένο ελικόπτερο έχασε ξαφνικά ύψος, ενώ κατευθυνόταν σε πίστα σκι της περιοχής του Κάμπο Φελίτσε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Tο ελικόπτερο εντοπίσθηκε πριν από λίγο στην περιοχή Βέκια Μινιέρα, κοντά σε δίκτυο ύδρευσης και έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι διασώστες προσέγγισαν πεζή την περιοχή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και εντόπισαν τις σορούς των έξι επιβατών.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ακούστηκε ισχυρός θόρυβος, ενώ τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ.

Η ομάδα διασωστών, που επέβαινε σε αυτό, δεν συμπεριλαμβάνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

SHARE: