Έλληνας πολίτης νεκρός στο Ντονιέτσκ. "Δεν θα μείνω αμέτοχος", είχε πει φεύγοντας από την Αθήνα

Έλληνας πολίτης νεκρός στο Ντονιέτσκ. "Δεν θα μείνω αμέτοχος", είχε πει φεύγοντας από την Αθήνα

Ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του στο Ντονιέτσκ της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών αιματηρών συγκρούσεων. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου

Ένας Έλληνας πολίτης, 49 χρόνων, που καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, βρήκε τον θάνατο χθες από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της αυτοανακηρυχθείσας "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ", που έχει αποσχισθεί ενόπλως από την Ουκρανία.

Οι πληροφορίες για τον θάνατό του είναι μέχρι στιγμής λιγοστές, έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλακών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.

Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.\Ο άτυχος άνδρας είχε εκμυστηρευθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν μερικούς μήνες, ότι : "Δεν θα μείνω αμέτοχος", την ώρα που εγκατέλειπε την Αθήνα για να επιστρέψει στη γενέτηρά του και να ενταχθεί στη ρωσόφιλη πολιτοφυλακή για να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

Ακόμη, ο άνδρας σε επανειλημμένες επικοινωνίες που είχε με το ΑΜΠΕ είχε δηλώσει πως σκόπευε να συγκεντρώσει στοιχεία για τις "εγκληματικές", όπως τις χαρακτήρισε, "πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων" και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα, με πληροφορίες από τον  γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ) 

SHARE:

24Media Network