Ελληνοαμερικανική κοινότητα: Το κλίμα αγωνίας και οι τελικές εκτιμήσεις

default image

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ: Ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές που οδηγούν στον Λευκό Οίκο, η ελληνοαμερικανική κοινότητα εκφράζει μέσω του NEWS247 τις προσδοκίες και τους προβληματισμούς που υπάρχουν (vids)

Αποστολή στη Ν. Υόρκη: Δέσποινα Συριοπούλου

Την αναντιστοιχία δημοσκοπήσεων και αυτού που μεταδίδουν τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης με το συναίσθημα των πολιτών ενόψει των αμερικανικών εκλογών, διαπιστώνει ο Νίκος Σταματάκης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών, διεθνολόγος και επιχειρηματίας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, περιγράφοντας το κύμα αγανάκτησης που υπάρχει εναντίον του κατεστημένου.

Η ρίζα, όπως εκτιμά ο κ. Σταματάκης, για την αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο εστιάζεται την χρονιά της μεγάλης οικονομικής κρίσης για τις Ηνωμένες Πολιτείες και της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος το 2008, αναλύοντας πώς εκφράστηκε, είτε στα αριστερά με το Occupy Wall Street, είτε στα δεξιά με το Tea Party. Παράλληλα ο κ. Σταματάκης αναφέρθηκε και στον Μπέρνι Σάντερς, εκφράζοντας την άποψη ότι η κα Κλίντον του πήρε ουσιαστικά το χρίσμα, ενώ εξηγεί γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν αποδίδουν την πραγματικότητα.

Είτε γιατί ο κόσμος δεν θέλει να πει ότι ψηφίζει τον υποψήφιο των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, οπότε δεν απαντά ή δηλώσει αναποφάσιστος, είτε γιατί οι νέοι ψηφοφόροι δεν λογαριάζονται στις δημοσκοπήσεις, όπως εξηγεί ο διεθνολόγος Νίκος Σταματάκης.

Την εκτίμηση ότι ο ελληνισμός πιστεύει σε μια αλλαγή, με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει ο κ. Θεόδωρος Παυλάκος, ένας από τα ενεργά μέλη της ελληνικής κοινότητας, με έμφαση στα εθνικά θέματα. Ως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ζητούμενο είναι η οικονομία και πώς θα βελτιωθεί, με τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο να θεωρείται ικανότερος, κατά τον κ. Παυλάκο.

Αντίστοιχα και ως προς την εξωτερική πολιτική θα υπάρξει αλλαγή, η οποία θα ωφελήσει, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ελληνοαμερικανός, και την Ελλάδα.

Όσο για την Χίλαρι Κλίντον, ο κ. Παυλάκος λέει πως «παρόλα όσα λένε οι υποτιθέμενοι ηγέτες για την βοήθεια της κας Κλίντον στα εθνικά μας θέματα, προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει κάνει τίποτε», προσθέτοντας ότι «τον Τραμπ δεν τον έχουμε δοκιμάσει, αλλά θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερος συγκριτικά με την κα Κλίντον». Τέλος εκτιμά πως οι σχέσεις του κ. Τραμπ με τον Πούτιν θα είναι πολύ καλύτερες» με το «κατεστημένο να μην έχει την απήχηση που έχει τώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα