Έλον Μασκ: Πήρε τον έλεγχο του Twitter και απέλυσε ήδη τα κορυφαία στελέχη του

Έλον Μασκ: Πήρε τον έλεγχο του Twitter και απέλυσε ήδη τα κορυφαία στελέχη του
Ο Έλον Μασκ ap

"Το πουλί ελευθερώθηκε" έγραψε ο Έλον Μασκ στο Twitter θέλοντας να κάνει γνωστό πως η συμφωνίας εξαγοράς της πλατφόρμας ολοκληρώθηκε. Οι πρώτες απολύσεις και η πολυαναμενόμενη "επιστροφή" του Τραμπ.

Ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε χθες, Πέμπτη (27/10) τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετώντας τον έτσι επικεφαλής μιας από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Θέλοντας μάλιστα να κάνει γνωστό πως πλέον έχει τον έλεγχο της εταιρείας, ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, πως “το πουλί ελευθερώθηκε”, αναφερόμενος προφανώς στο κλείσιμο της συμφωνίας.

Ωστόσο, ακόμα δεν ανέλαβε και προχώρησε ήδη σε απολύσεις, καθώς μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης, απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, όπως αναφέρει το CNN.

Το κλείσιμο ωστόσο της συμφωνίας έδιωξε το σύννεφο αβεβαιότητας που επικρατούσε πάνω από τις επιχειρήσεις, τους υπαλλήλους και τους μετόχους της Twitter Inc. για μεγάλο μέρος του έτους, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, οι τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του εγχειρήματος άρχισαν ήδη να στέλνουν κεφάλαια. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι σήμερα, Παρασκευή θα διακοπεί η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Μασκ πάντως, μια ημέρα πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την εξαγορά του Twitter, δήλωσε ότι θα ήθελε να επιτρέψει σε όλες τις απόψεις να εκφράζονται στην πλατφόρμα, αλλά χωρίς να την μετατρέψει σε “κόλαση”.

“Είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχει έναν δημόσιο διαδικτυακό χώρο όπου να μπορούν να εκφράζονται με υγιή τρόπο ποικίλες απόψεις, χωρίς προσφυγή στη βία”, έγραψε σε ένα μήνυμά του που απευθύνεται στους διαφημιστές. “Τούτου λεχθέντος, το Twitter δεν μπορεί προφανώς να είναι ένα κολασμένο μέρος ανοιχτό σε όλους, όπου όλα μπορούν να λέγονται χωρίς συνέπειες”, πρόσθεσε.

Αυτό θα σήμαινε πως είναι πολύ πιθανό να δούμε ξανά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να “τουιτάρει”, καθώς μόλις 12 ημέρες μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές, ένας “αναστημένος” λογαριασμός του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα στο Twitter, θα μπορούσε να έχει εκλογικές επιπτώσεις, δίνοντας στον πρώην πρόεδρο ένα βήμα να αμφισβητήσει ξανά τα εκλογικά αποτελέσματα, να κατακεραυνώσει τους αντιπάλους του και να διαδώσει ψέματα.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα