Έλον Μασκ: Θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον Ντόναλντ Τραμπ

Έλον Μασκ: Θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Έλον Μασκ AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον Ντόναλντ Τραμπ, όταν αναλάβει τα ηνία της πλατφόρμας. «Νομίζω ότι ήταν λάθος».

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά της πλατφόρμας από τον δισεκατομμυριούχο.

«Οι μόνιμες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να προορίζονται για λογαριασμούς που είναι bot ή σχετίζονται με απάτες, λογαριασμοί spam κλπ… Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να αποκλειστεί ο Τραμπ», δήλωσε ο Μασκ στο συνέδριο Future of the Car του FT Live.

«Νομίζω ότι ήταν λάθος, γιατί αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχε ως αποτέλεσμα τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ να μην έχει φωνή. Θα αναστρέψω τη μόνιμη απαγόρευση», πρόσθεσε ο Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter απέκλεισε τον Τραμπ από την πλατφόρμα τον Ιανουάριο του 2021 μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι έλαβε την απόφαση μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου «λόγω του κινδύνου για υποκίνηση περαιτέρω βίας». Ο Τραμπ εκείνη την εποχή είχε περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα.

Μόλις ο Μασκ ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει την εταιρεία, με στόχο να υπάρχει ελευθερία έκφρασης, προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με το εάν θα έπρεπε να επιτρέψει στον Τραμπ να πάρει πίσω τον λογαριασμό του. Ο Τραμπ, πάντως, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα επέστρεφε στην πλατφόρμα.

«Όχι, δεν θα επιστρέψω στο Twitter», είχε δηλώσει ο Τραμπ στον Τζο Κέρνεν του CNBC. «Κάναμε πολλά για το Twitter όταν ήμουν στον Λευκό Οίκο. Απογοητεύτηκα από τον τρόπο που με αντιμετώπισε το Twitter. Δεν θα επιστρέψω στο Twitter», τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα