Ελβετία – Κασίς: Ανακοίνωσε βήχοντας την άρση περιορισμών κατά του κορονοϊού και μία μέρα μετά βγήκε θετικός

Ελβετία – Κασίς: Ανακοίνωσε βήχοντας την άρση περιορισμών κατά του κορονοϊού και μία μέρα μετά βγήκε θετικός
Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας 2022 Alex Brandon, Pool/AP Photo

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Ιγκνάσιο Κασίς, μία ημέρα αφότου ανακοίνωνε την άρση ορισμένων περιορισμών κατά της Covid-19 πετώντας τη μάσκα και βήχοντας.

Βιάστηκε να ανακοινώσει το τέλος ορισμένων εκ των περιορισμών κατά του κοορνοϊού ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Ιγκνάσιο Κασίς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αφού μία ημέρα μετά διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Spiegel, η κυβέρνηση της Βέρνης ανακοίνωσε πως ο Κασίς δεν παρουσιάζει συμπτώματα και “είναι καλά στην υγεία του”, ενώ μετά το θετικό αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, τέθηκε σε απομόνωση και εργάζεται από το σπίτι του.

Ωστόσο, η διάγνωσή του δεν είχε το καλύτερο timing, αφού μία ημέρα πριν και με καλή διάθεση, ο Ιγκνάσιο Κασίς ανακοίνωνε σε συνέντευξη Τύπου την άρση των περισσότερων μέτρων κατά του κορονοϊού και μάλιστα βγάζοντας τη μάσκα, βήχοντας και γελώντας με αυτό, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Με τον φόβο της αύξησης των κρουσμάτων που τροφοδότησε η παραλλαγή Όμικρον να έχει περιοριστεί, η κυβέρνηση της Ελβετίας αποφάσισε να άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς της πανδημίας, ανακοίνωνοντας πως μόνο η υποχρέωση για χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες και τις υγειονομικές υποδομές θα παραμείνει σε ισχύ ύστερα από τις αλλαγές, που /εφαρμόστηκαν την Πέμπτη (17/2).

Η υποχρεωτική παραμονή σε πενταήμερη καραντίνα για όσους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό επίσης θα παραμείνει σε ισχύ έως τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για να προστατευθούν οι ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο τα καταστήματα, τα εστιατόρια και οι πολιτιστικοί χώροι θα είναι ελεύθερα προσβάσιμοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την κυβέρνηση να προχωρά στα μέτρα που προανήγγειλε πριν από δύο εβδομάδες όταν τερμάτισε την καραντίνα για όσους ήλθαν σε επαφή με κρούσμα και μετέτρεψε σε σύσταση την οδηγία για τηλεργασία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα