ΕΜΑ για εμβόλιο AstraZeneca: “Τα οφέλη υπερέχουν των κινδύνων- Δεν υπάρχουν ενδείξεις για δημιουργία θρόμβων”

ΕΜΑ για εμβόλιο AstraZeneca: “Τα οφέλη υπερέχουν των κινδύνων- Δεν υπάρχουν ενδείξεις για δημιουργία θρόμβων”
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα περιστατικά δημιουργίας θρόμβων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca "είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν" είπε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZenec εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσε την Τρίτη (16/3) η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Έμερ Κουκ κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε αφού αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 λόγω ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

«Παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών», δήλωσε η Εμερ Κουκ.

Η Εμερ Κουκ δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική πραγματοποιεί έρευνα αξιολογώντας κάθε ένα από τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, και τα οποία είναι πολύ σπάνια, και αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα την Πέμπτη.

Πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων προσθέτοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα