Ενρίκο Λέτα: Η Αθήνα είναι σύμβολο αλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Foto Roberto Monaldo / LaPresse25-04-2013 RomaPoliticaConsultazioni del Presidente del Consiglio incaricato Enrico LettaNella foto Enrico LettaPhoto Roberto Monaldo / LaPresse25-04-2013 Rome (Italy)Consultations of the Prime Minister appointed Enrico LettaIn the photo Enrico Letta
Foto Roberto Monaldo / LaPresse25-04-2013 RomaPoliticaConsultazioni del Presidente del Consiglio incaricato Enrico LettaNella foto Enrico LettaPhoto Roberto Monaldo / LaPresse25-04-2013 Rome (Italy)Consultations of the Prime Minister appointed Enrico LettaIn the photo Enrico Letta LAPRESSE

Για να πει στους Έλληνες ''ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη'', έρχεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, όπως ανέφερε ο ίδιος σε μήνυμα του μέσω Twitter

Στις ''λέξεις-κλειδιά'' της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, η οποία ξεκινά την Κυριακή, αναφέρθηκε με μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

''Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει'' σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σε συνέντευξή του ο κ. Λέτα μεταξύ άλλων τόνισε ότι ''το κύριο θέμα'' στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά θα είναι ''το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες''.

''Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της'', σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τον κ. Λέτα αναμένεται να υποδεχθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Σαμαράς αύριο το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 12:00 την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network