"Επίκαιρος" πίνακας που απεικονίζει ένα χαρτί υγείας αναμένεται να γίνει ανάρπαστος

Ο πίνακας του Thomas Kinkade
Ο πίνακας του Thomas Kinkade KINKADEFAMILYFOUNDATION.ORG

Ο πίνακας του ζωράφου Thomas Kinkade ήταν ξεχασμένος, αλλά ήρθε πάλι στην επιφάνεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ίδρυμα Kinkade Family Foundation διαθέτει αντίγραφα από πίνακα ενός άγνωστου έως σήμερα έργου του Αμερικανού ζωγράφου Thomas Kinkade, γνωστού για τις κιτς απεικονίσεις επαρχιακών σπιτιών και τοπίων. Το έργο θυμίζει τις πρώτες ημέρες της τρέχουσας κρίσης, στις οποίες πανικόβλητοι πολίτες, με το ξέσπασμα της πανδημίας, άδειαζαν τα ράφια των σουπερμάρκετ από χαρτί υγείας: απεικονίζει απλά και μόνο ένα ρολό χαρτί υγείας.

«Αποκλεισμένο για δεκαετίες από δημόσια θέα και αποθηκευμένο στο κρυμμένο "θησαυροφυλάκιο" του Thomas Kinkade, αυτό το έργο ζωγραφικής αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο συμβολικά αντικείμενα της κρίσης της COVID-19: το ρολό χαρτί υγείας» επισήμαναν, στην ανακοίνωση, από το ίδρυμα το οποίο δημιούργησαν το 2012 οι κληρονόμοι του Αμερικανού ζωγράφου.


Όπως μπορεί να δει κανείς στο site του ιδρύματος, υπάρχουν διάφορες τιμές για τον πίνακα. Μαζί με την κορνίζα ανέρχεται στα 750 δολάρια, ενώ στην απλή του μορφή στα 150 δολάρια. Επίσης, διατίθεται και σε μορφή παζλ στα 45 δολάρια.

Τιμές πίνακα
Τιμές πίνακα KINKADEFAMILYFOUNDATION.ORG

Έως τα τέλη του 2020, το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις των αντιγράφων του έργου θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική New Art Dealers Alliance (NADA) για στήριξη των γκαλερί που έχουν περισσότερο πληγεί από την πανδημία. Η NADA φιλοξενεί εκθέσεις αναδυόμενων καλλιτεχνών και γκαλερί από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network