Επικεφαλής AfD: Πρότυπό μου η Μάργκαρετ Θάτσερ

AfD top candidate Alice Weidel is celebrated in the flashlights during the election party of the nationalist 'Alternative for Germany', AfD, in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017, after the polling stations for the German parliament elections had been closed. (AP Photo/Martin Meissner)
AfD top candidate Alice Weidel is celebrated in the flashlights during the election party of the nationalist 'Alternative for Germany', AfD, in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017, after the polling stations for the German parliament elections had been closed. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Αυτό δηλώνει η Αλίτσε Βάιντελ, μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού AfD

Μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού-λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD), Αλίτσε Βάιντελ δήλωσε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για την ίδια, σημειώνοντας ότι η «Σιδηρά Κυρία» κατόρθωσε να κάνει την Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά, όταν η χώρα βρισκόταν μπροστά στην οικονομική καταστροφή.

Η Βάιντελ δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ότι το κόμμα της, που κατάφερε να εκλέξει βουλευτές για πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ, σκοπεύει να είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έως το 2021.

Όλα τα παραδοσιακά κόμματα της γερμανικής βουλής έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ΑfD.

Η Βάιντελ τόνισε ότι το κόμμα είναι ικανοποιημένο να ανήκει στην αντιπολίτευση τώρα, αλλά ο μακροπρόθεσμος του στόχος είναι να χαράξει πολιτική και η εμπειρία της διακυβέρνησης της Θάτσερ στην Βρετανία είναι ένας χρήσιμος οδηγός.

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για μένα», υπογράμμισε στην συνέντευξή της, επαινώντας την προθυμία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας να κινείται ενάντια στο ρεύμα όταν το έκρινε απαραίτητο.

«Η Θάτσερ ανέλαβε την Μεγάλη Βρετανία όταν η οικονομία της ήταν κατεστραμμένη και την ανοικοδόμησε», είπε.

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και λεσβία που ζει με γυναίκα που κατάγεται από τη Σρι Λάνκα, η Βάιντελ επισήμανε ότι μόλις το 18% των ψηφοφόρων του AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν γυναίκες, ποσοστό «πολύ χαμηλό» και το κόμμα χρειάζεται να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ψηφοφόρους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Martin Meissner

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων ζητούν από δημοσιογράφους οι Γερμανοί ακροδεξιοί

Τα fake news και η ακροδεξιά

Διχασμός και στους δρόμους της Βαρκελώνης

SHARE: