Επικρίνουν τον Στάινμπρουκ για διαλέξεις επί πληρωμή

Επικρίνουν τον Στάινμπρουκ για διαλέξεις επί πληρωμή

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ επικρίνεται για διαλέξεις επί πληρωμή. Υποσχέθηκε πως θα τις εγκαταλείψει

Μόλις επελέγη από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ως υποψήφιος για την καγκελαρία εναντίον της Άγγελας Μέρκελ, ο Πέερ Στάινμπρουκ επικρίνεται στο γερμανικό Τύπο επειδή έδωσε διαλέξεις επί πληρωμή, μια πρακτική την οποία υποσχέθηκε πως θα εγκαταλείψει.

"Πόσα χρήματα θα στερηθεί τώρα ο Στάινμπρουκ;", αναρωτιόταν σήμερα το πρωί η λαϊκή εφημερίδα "Μπιλντ".

Οι παράπλευρες δραστηριότητες και οι επί πληρωμή διαλέξεις του πολιτικού που θα αμφισβητήσει την ερχόμενη χρονιά την καγκελάριο, "προκαλούν ανησυχία στους συντρόφους", ειρωνεύεται η εφημερίδα που αναφέρει, όπως και άλλες, ότι από το 2009 ο Στάινμπρουκ έδωσε 81 διαλέξεις, για τις 76 από τις οποίες αμείφθηκε με "περισσότερα από 7.000 ευρώ για καθεμιά".

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση "Abgeordnetenwatch.de", οι διαλέξεις δόθηκαν για επιχειρήσεις ή τράπεζες.

Εξάλλου, αναφέρει η εφημερίδα, "τουλάχιστον τρεις ημερομηνίες διαλέξεων αντιστοιχούν σε συζητήσεις στην Μπούντεσμπανκ τις οποίες ο Στάινμπρικ έχασε".

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του "μεγάλου συνασπισμού" συντηρητικών / σοσιαλδημοκρατών που κυβέρνησε από το 2005 ως το 2009, ανακοίνωσε πως θα εγκαταλείψει αυτή την πρακτική: "Δεν θα δίνω πλέον διαλέξεις επί πληρωμή", τόνισε.

Το περιοδικό Focus υποστηρίζει πως ο Στάινμπρουκ έλαβε επίσης 7.000 ευρώ για να απαντήσει σε δέκα ερωτήσεις σε μια συνέντευξη στο επαγγελματικό περιοδικό της επιχείρησης BTP Bilfinger.

"Δεν γνωρίζω ούτε μια περίπτωση κοινοβουλευτικού που να έχει πάρει χρήματα για συνεντεύξεις", δήλωσε ο Μάρτιν Ρέγερ, εκπρόσωπος της "Abgeordnetenwatch.de" (επιτήρηση του κοινοβουλίου) απαντώντας σε ερώτηση του Focus.

Εκτός από τις διαλέξεις, ο Στάινμπρουκ ήταν επίσης μέλος των συμβουλίων επίβλεψης δύο επιχειρήσεων. Ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από το συμβούλιο του γερμανικού ομίλου ThyssenKrupp, αλλά θα παραμείνει σ' αυτό της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν γλιτώνουμε από τη Μέρκελ. Προβάδισμα έναντι του Στάινμπρουκ

SHARE:

24Media Network