Επιστροφή στα σχολεία σε όλη την Ευρώπη – Ποια μέτρα ισχύουν

Επιστροφή στα σχολεία σε όλη την Ευρώπη – Ποια μέτρα ισχύουν
Σχολείο στην Ιταλία AP

Σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία η χρήση της μάσκας είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρεωτική, ενώ στην Ισπανία τα παιδιά υποχρεούνται να φορούν μάσκα και μέσα στα σχολικά.

Περίπου 900 εκατομμύρια μαθητές όλων των βαθμίδων επιστρέφουν στα ευρωπαϊκά σχολεία υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες λόγω του κορονοϊού.

Στην Ιταλία, τη Δευτέρα χτυπά το πρώτο κουδούνι με τη μάσκα να είναι υποχρεωτική για όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές άνω των έξι ετών.

Κάθε σχολείο θα ορίσει ένα υπεύθυνο για το πρωτόκολλο κατά του COVID-19 καθώς και για την διαδικασία ιχνηλάτησης όταν εντοπιστεί κρούσμα.

«Η επιστροφή στο σχολείο είναι πολύ σημαντική. Θα υπάρχουν προκλήσεις και προβλήματα ειδικά στην αρχή. Αλλά πρέπει να παίξετε τον ρόλο σας. Να σέβεστε όλους τους κανόνες, που υπάρχουν για να προστατεύεται όχι μόνο η δική σας υγεία αλλά και όσων αγαπάτε, όπως και όσων σας αγαπούν» είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Στην Πορτογαλία, τα σχολεία ανοίγουν επίσης τη Δευτέρα με υποχρεωτικές μάσκες για όλους εκτός από τα πρωτάκια. Τα θρανία θα απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο μεταξύ τους, αν υπάρχει η δυνατότητα στην αίθουσα, ενώ στους διαδρόμους υπάρχουν σημάνσεις υποχρεωτικής κυκλοφορίας ώστε να μην πέφτουν οι μαθητές ο ένας πάνω στον άλλον.

Από δύο κρούσματα και πάνω σε ένα σχολείο, θα λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά θα τα αποφασίσουν οι υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με το euronews, σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία που έχουν ήδη ανοίξει τα σχολεία, η χρήση της μάσκας είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρεωτική, ενώ στην Ισπανία τα παιδιά υποχρεούνται να φορούν μάσκα και μέσα στα σχολικά.

Ειδικά στην Ισπανία και τη Γερμανία υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως τις αποφάσεις για τα μέτρα στα σχολεία τις παίρνουν οι τοπικές κυβερνήσεις και γι αυτό παρατηρούνται διαφορές από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα