Επιζώντας του Άουσβιτς έχασε τη μάχη από τον κορονοϊό

Ο Χένρι Κίτσκα, που ήταν μέχρι πρότινος ένας από τους τελευταίους Βέλγους επιζώντες από το Ολοκαύτωμα

Ένας από τους τελευταίους Βέλγους επιζώντες από το Ολοκαύτωμα, ο Χένρι Κίτσκα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών έχοντας βρεθεί θετικός στον κορονοϊο.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλίκία 94 ετών ο Χένρι Κίτσκα, με έναν από τους τελευταίους ανθρώπους που είχε καταφέρει να επιβιώσει από το Άουσβιτς να σβήνει νικημένος από τον θανατηφόρο κορονοϊό.

Ο Κίτσκα είχε περάσει 2,5 χρόνια της ζωής του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, από τον Σεπτέμβριο του 1942 ως τον Απρίλιο του 1945, καθώς τόσο εκείνος όσο και η υπόλοιπη οικογένειά του απήχθησαν από το σπίτι τους στο Βέλγιο από τους Γερμανούς.

Μετά από τον πόλεμο, επέστρεψε στο Βέλγιο, όπου αφιέρωσε τη ζωή του στο να δίνει διαλέξεις σε σχολεία και να μιλάει σε παιδιά για τη σκοτεινή πλευρά του πολέμου αλλά και της ναζιστικής Γερμανίας.

"Ένας μικροσκοπικός κορονοϊός κατάφερε αυτό που απέτυχε να κάνει όλο το ναζιστικό γερμανικό στράτευμα", σχολίασε ο Μίτσελ Κίτσκα το θάνατο του πατέρα, ενώ η κόρη του Ιρένε δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του 2020 ο Βέλγος επιζών έδωσε συνέντευξη στο "BBC" με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωσή του από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών στο Άουσβιτς.

Δείτε τη συνέντευξή του στο "BBC":ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network