Έρευνα Reuters: Όλοι οι εν ζωή πρόεδροι των ΗΠΑ, πλην Τραμπ, έχουν καταγωγή από ιδιοκτήτες σκλάβων

Έρευνα Reuters: Όλοι οι εν ζωή πρόεδροι των ΗΠΑ, πλην Τραμπ, έχουν καταγωγή από ιδιοκτήτες σκλάβων
Τζο Μπάιντεν 2023 Susan Walsh/AP Photo

Κάθε άλλο παρά ασύνηθες είναι το γεγονός να κατάγονται από οικογένειες ιδιοκτητών σκλάβων τα μεγάλα αστέρια της νυν πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ.

Πολλοί από τους Αμερικανούς πολιτικούς πρώτης γραμμής έχουν καταγωγή από… ιδιοκτήτες σκλάβων όπως καταδεικνύει μεγάλη έρευνα του Reuters.

Σύμφωνα με αυτή τουλάχιστον 100 μέλη του Κογκρέσου, συγκεκριμένα το 28% των Ρεπουμπλικάνων και το 8% των Δημοκρατικών, έλκουν την καταγωγή τους από οικογένειες που είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό μαύρων σκλάβων.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους εν ζωή προέδρους των ΗΠΑ (τον νυν Τζο Μπάιντεν και τους πρώην) εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τζίμι Κάρτερ, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο Μπιλ Κλίντον, ακόμα και ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν προγόνους ιδιοκτήτες σκλάβων.

Οι 11 από τους 50 κυβερνήτες των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι επίσης απόγονοι ιδιοκτητών ανθρώπων όπως και δύο μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ολα τα παραπάνω φαίνεται ότι έχουν μεγάλη αξία για την αμερικανική κοινωνία, ακόμα και τώρα τον 21ο αιώνα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε σχετική δημοσκόπηση το 23% των ερωτηθέντων τόνισαν ότι εφόσον ήξεραν αυτή τη λεπτομέρεια για τους πολιτικούς που ψήφιζαν θα ήταν λιγότερο πιθανό να τους επιλέξουν τελικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα