Έρευνα: Στόχος συντονισμένης εκστρατείας μίσους στο Twitter η Μέγκαν Μαρκλ

Έρευνα: Στόχος συντονισμένης εκστρατείας μίσους στο Twitter η Μέγκαν Μαρκλ
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι AP Photo/Stefan Jeremiah

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι 83 λογαριασμοί βρίσκονται πίσω από το 70% των tweets που είχαν κακοποιητικό περιεχόμενο κατά της Μέγκαν Μαρκλ.

Αντικείμενο συντονισμένης εκστρατείας μίσους και παραπληροφόρησης στο Twitter έχει πέσει η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει έρευνα.

Τόσο αυτή όσο και ο πρίγκιπας Χάρι, οι οποίοι στηρίζουν την εξυγίανση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν στοχοποιηθεί στο Twitter, με τη Μέγκαν να δέχεται περίπου το 80% των κακοποιητικών σχολίων σε βάρος της, σύμφωνα με τον πάροχο αναλυτικών στοιχείων Twitter Bot Sentinel.

Η δούκισσα του Σάσεξ, μάλιστα, έχει δηλώσει ότι αποφεύγει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για “τη δική της αυτοσυντήρηση”.

Η έρευνα ανέλυσε 114.000 tweets που αφορούσαν το ζευγάρι και εντόπισε 83 λογαριασμούς που ήταν πίσω από το 70% των πιο επιθετικών tweets κατά του ζευγαριού.

“Η ανάλυσή μας μας επέτρεψε να απομονώσουμε 55 λογαριασμούς που προσδιορίσαμε ως τους κύριους λογαριασμούς μίσους και 28 δευτερεύοντες λογαριασμούς μίσους που ενίσχυσαν κυρίως τους κύριους λογαριασμούς”, αναφέρει η έρευνα. Με τους λογαριασμούς να έχουν συνολικά 187.631 ακόλουθους, η Bot Sentinel, όπως αναφέρει ο Guardian χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάλυσης, εκτίμησε ότι η επιρροή τους μπορεί να φτάνει μέχρι και τους 17 εκατομμύρια χρήστες”.

Ορισμένα tweets χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ρατσιστική γλώσσα. Το μοτίβο του τρόπου με τον οποίο οι λογαριασμοί αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους δεν ήταν “οργανικό”, ανέφερε η έρευνα, ωστόσο είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για την ενίσχυση της παρενόχλησης του ζευγαριού. Τα περισσότερα φαινόταν να δημιουργήθηκαν από ανθρώπους, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Bot Sentinel, Κρίστοφερ Μπούζι. Είπε στην Washington Post: “Ψάξαμε για αυτοματοποιημένους λογαριασμούς και βρήκαμε πολύ λίγα στοιχεία δραστηριότητας bot”.

Τέσσερις από τους 55 βασικούς λογαριασμούς που επισημαίνονται στην έκθεση έχουν αναστείλει από το Twitter, σύμφωνα με την Washington Post. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Twitter δεν βρήκε στοιχεία για εκτεταμένο συντονισμό, χρήση πολλαπλών λογαριασμών από μεμονωμένα άτομα ή άλλες τακτικές χειραγώγησης της πλατφόρμας.

Ο Μπούζι είπε στο BuzzFeed News ότι η καμπάνια κατά της Meghan στο Twitter δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο που είχε δει ο ίδιος ή η ομάδα του. «Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο», είπε, συγκρίνοντας την εκστρατεία κατά της Μέγκαν με άλλες εκστρατείες παραπληροφόρησης και παρενόχλησης στο Twitter, όπως το κίνημα #StopTheSteal για την ανατροπή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ ή την εκστρατεία για την απομάκρυνση της ηθοποιού Amber Heard από η συνέχεια του Aquaman ως αποτέλεσμα καταγγελιών κατάχρησης που έγιναν εναντίον της από τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ. “Είναι αυτοί οι άνθρωποι που τη μισούν; Είναι ρατσισμός; Προσπαθούν να βλάψουν την αξιοπιστία [του Χάρι και της Μέγκαν]; Η εικασία σας είναι εξίσου καλή με τη δική μας.

“Αυτή η καμπάνια προέρχεται από ανθρώπους που ξέρουν πώς να χειρίζονται τους αλγόριθμους, να χειρίζονται το Twitter, να μένουν στην αφάνεια για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους και την αναστολή του λογαριασμού τους. Αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας προέρχεται από ανθρώπους που ξέρουν πώς να κάνουν αυτά τα πράγματα, που πληρώνονται για να κάνουν αυτά τα πράγματα”.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ανέφεραν την τοξικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως παράγοντα στην απόφασή τους να απαρνηθούν τους ρόλους τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το 2019, το Μπάκιγχαμ, το Κλάρενς Χάουζ και το Παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσαν νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποτρέψουν τα τρολ, ιδίως την προσωπική κακοποίηση γεμάτη μίσος που είχαν στόχους τη Μέγκαν και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version