Ερντογάν: Απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος από τις ΗΠΑ η καταδίκη του τούρκου τραπεζίτη

Ερντογάν: Απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος από τις ΗΠΑ η καταδίκη του τούρκου τραπεζίτη
Turkish President Recep Tayyip Erdogan pauses as he speaks during a media conference at the Presidential Palace in Carthage, outside Tunis, Tunisia, Wednesday, Dec. 27, 2017. Syria's peace efforts cannot include President Bashar Assad, Turkey's leader said Wednesday, calling him a "terrorist." (AP Photo/Hassene Dridi) AP Photo/Hassene Dridi

Για προσπάθειες υπονόμευσης της Άγκυρας κάνει λόγο ο τούρκος Πρόεδρος

Για “απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος” και προσπάθεια υπονόμευσης της Άγκυρας έκανε λόγο ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην δικαστική απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης στην υπόθεση του τούρκου τραπεζίτη, Χακάν Αττίλα.

Την περασμένη εβδομάδα αμερικανικό δικαστήριο είχε καταδικάσει το στέλεχος της, κατά κύριο λόγο κρατικής, τράπεζας Halkbank, για παράκαμψη των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν. Η δίκη αυτή είχε οξύνει την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο προς μέλη του κυβερνώντος κόμματός του AKP, υποστήριξε πως η CIA, το FBI και το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του τις ΗΠΑ και τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, χρησιμοποιούν από κοινού την υπόθεση για να υπονομεύσουν την Άγκυρα.

Πηγή:ΑΜΠΕ, hurriyet Φωτογραφία:AP Photo/Hassene Dridi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα