Έτοιμος για όλα ο Ερντογάν: "Επιταχύνουμε τη συμφωνία με τη Λιβύη"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Τούρκος πρόεδρος ακόμη διαπιστώνει έλλειψη ανταπόκρισης από τις διεθνές δυνάμεις στο σχέδιο για "ασφαλή ζώνη" στη Βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν διαπιστώνει έλλειψη ανταπόκρισης των διεθνών δυνάμεων στο σχέδιο για «ασφαλή ζώνη» στην βόρεια Συρία. Δηλώνει έτοιμος για συνεργασία με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

Οι διεθνείς δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εκφράσει υποστήριξη προς τα σχέδια της Τουρκίας για την δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» στην βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα δηλώνει ότι προτίθεται να επανεγκαταστήσει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Ούτε καν οι χώρες που θεωρούμε ισχυρότερες και αξιοσέβαστες έχουν ανταποκριθεί στην έκκλησή μας για ασφαλή ζώνη και έχουν δηλώσει "είμαστε μέσα" », δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στη Γενεύη, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία θα βελτιώσει την συνεργασία της με την Λιβύη και ότι είναι έτοιμη να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης ή να υποστηρίξει κοινές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα επιταχύνουμε την διαδικασία ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Τους είπαμε ότι είμαστε πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε, εάν το χρειαστούν. Από στρατιωτική συνεργασία και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μέχρι ενέργειες για τα δικαιώματά μας στην θάλασσα: είμαστε έτοιμοι», είπε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν, Συρία, Λιβύη
SHARE: