Ερντογάν: Μαζί με την απειλές για τον Tayfun, προαναγγέλλει και γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης

Ερντογάν: Μαζί με την απειλές για τον Tayfun, προαναγγέλλει και γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης
Τουρκικό πλοίο κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο Turkish Defence Ministry / AP IMAGES

Γεωτρήσεις σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, που συνεχίζει να "πατά" στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Μπαράζ προκλήσεων και απειλών από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Εκτός από την προσπάθειά του να εκφοβίσει την Αθήνα με τον πύραυλο Tayfun, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε και γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης, “πατώντας” στα τουρκολιβυικά μνημόνια και μιλώντας για συνεργασία με τη Λιβύη.

Η Λιβύη, μας προτείνει γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανά μας στη Μεσόγειο”, ανέφερε λέγοντας πως “εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο”.

Μάλιστα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην τεχνολογία που διαθέτει η Τουρκία, ώστε να κάνει γεωτρήσεις εξόρυξης φυσικού αερίου, το οποίο στη συνέχεια θέλει να πουλήσει: “Έχουμε τη δυνατότητα χάρη στην τεχνολογία μας να πάμε με τα πλοία μας σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου, να κάνουμε γεωτρήσεις, να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες”.

Σημείωσε μάλιστα πως “θα υπάρξουν προτάσεις από διάφορες χώρες” και ονοματίζοντας τη Λιβύη ως μία από αυτές, αφού “μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία”.

Υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξή του, ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε πως η Τουρκία διαθέτει πλέον τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun, τονίζοντας πως μέσα στην εμβέλειά του βρίσκεται η Αθήνα.

“Το τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσουμε την εμβέλεια του. δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του”, είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα