Ερντογάν: “Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μπορεί να επισπευσθούν”

Ερντογάν: “Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μπορεί να επισπευσθούν”
Ερντογάν ap

Νωρίτερα από την 18η Ιουνίου είναι πιθανό να διεξαχθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Τι δήλωσε ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στην Άγκυρα.

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Και πρόσθεσε: “Αυξήσαμε τον αριθμό των μελών μας στα 10 εκατομμύρια το 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εισαγγελία Εφετών, μπήκαμε με 11.240.000 μέλη. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να φτάσει κανείς σε αριθμό ρεκόρ σε μια χώρα όπως η Τουρκία, όπου ο πολιτικός ανταγωνισμός είναι σκληρός.

Είμαστε ήσυχοι να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στο έθνος μας σε αυτό το ταξίδι, το οποίο ξεκινήσαμε λέγοντας ότι τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Αν θυμάστε, όταν αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, βρήκαμε ένα κουρασμένο και απογοητευμένο έθνος.

Για εμάς, κάθε νέο μέλος είναι ένας πρόσθετος ενθουσιασμός και δύναμη στην υλοποίηση του Τουρκικού Αιώνα. Δεν ξέρω καμία θνητή δύναμη, καμία παγίδα που να μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτή τη φωνή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας που εργάστηκαν για να αυξήσουμε τα μέλη μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό συνεχίζοντας τις δραστηριότητές μας ως μέλη με τον ενθουσιασμό της πρώτης ημέρας”.

Μιλώντας για τις επαφές του στη Δαμασκό, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως “οι υφυπουργοί μας συναντήθηκαν στην τριμερή σύνοδο κορυφής. Στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση μεταξύ των υπουργών. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ηρεμία και ειρήνη στην περιοχή”. Δ

Νέα επικοινωνία με τον Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε το πρωί της Πέμπτης (05/01) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν λεπτομερώς τις εξελίξεις αναφορικά με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, με τον Ερντογάν να αναφέρει πως οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας θα πρέπει να υποστηριχθούν από μια μονομερή κατάπαυση του πυρός και ένα “όραμα για μια δίκαιη λύση”, ανέφερε σήμερα η τουρκική προεδρία.

Μίλησα με τον κ. Πούτιν σήμερα το πρωί. Μιλήσαμε για το τι μπορούμε να κάνουμε στην περιοχή. Θα συναντηθούμε ως ηγέτες μετά τους υπουργούς μας για τις εξελίξεις στη Συρία. Στόχος μας είναι η εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.

Ξεκινήσαμε μια διαδικασία ως Ρωσία-Τουρκία-Συρία. Θα συγκεντρώσουμε τους υπουργούς Εξωτερικών μας και μετά θα συνέλθουμε ως ηγέτες σύμφωνα με τις εξελίξεις. Σήμερα θα έχω ξανά συνάντηση με τον Ζελένσκι. Σε αυτή τη συνάντηση, θα συζητήσουμε επίσης τις συναντήσεις μας με τον κ. Πούτιν και πώς μπορούμε να βάλουμε τις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας σε πιο ήπιο έδαφος”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα