Ερντογάν σε Μέρκελ: "Απαράδεκτο να υποστηρίζεται η Ελλάδα"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2018
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2018 AP

Σκληρή στάση κράτησε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. "Απαράδεκτο να υποστηρίζεται η εγωιστική συμπεριφορά Ελλάδας και Κύπρου", επεσήμανε.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Πέμπτης (03/09) η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ανατολικής Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι κακώς η Ευρώπη υποστηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο. «Απαράδεκτο να υποστηρίζεται η εγωιστική συμπεριφορά τους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλες χώρες που τις υποστήριξαν έλαβαν μέτρα για να κλιμακώσουν το αδιέξοδο και την ένταση ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που προκαλείται από τα βήματα που βλάπτουν την περιφερειακή ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Ο Ερντογάν, επίσης, τόνισε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα προστατεύει πάντα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της από πρωτοβουλίες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνοτουρκικά, Μέρκελ, Ερντογάν, Τουρκία, Γερμανία
SHARE: