Ερντογάν σε Πάπα: Ντροπιαστική η διεθνής σιωπή για τη σφαγή στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Κάλεσμα σε όλες τις χώρες να υψώσουν τη φωνή τους κατά της ανθρωπιστικής κρίσης Γάζα απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνομιλία του με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Πέμπτη (26/10) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πάπα Φραγκίσκο για να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα ισοδυναμούν με σφαγή και ότι η σιωπή της διεθνούς κοινότητας είναι “ντροπιαστική”, όπως ανακοίνωσε η προεδρία.

Στο τηλεφώνημα, ο Ερντογάν είπε ότι όλες οι χώρες πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους κατά της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Η επικοινωνία αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τη ματαίωση της επίσκεψης Ερντογάν στο Ισραήλ και την ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του όπου είπε πως “η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική ομάδα, αλλά μια ομάδα μαχητών που υπερασπίζονται την πατρίδα τους”.

Μάλιστα, στη συνέχεια της ομιλίας του κατήγγειλε για άλλη μια φορά το Ισραήλ “για τις θηριωδίες του κατά των Παλαιστινίων”, είπε ότι η Τουρκία δεν έχει “κανένα πρόβλημα με τον λαό του Ισραήλ”, ενώ επέκρινε επανειλημμένα την κυβέρνηση Νετανιάχου. Εν συνεχεία, προέτρεψε και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές σε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο δια του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Λίορ Χάιατ λέγοντας ότι: “Η Χαμάς είναι μια κατάπτυστη τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS που δολοφονεί βάναυσα και σκόπιμα μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, παίρνει ομήρους πολίτες και χρησιμοποιεί τους δικούς της ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και τα υποκινούμενα λόγια του δεν θα αλλάξουν τη φρίκη που έχει δει όλος ο κόσμος και το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Χαμάς = ISIS”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα