"Ποιος νομίζεις πως είσαι;" Έξαλλο το Twitter με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε AP

Χρήστες του Twitter επικρίνουν τον πρωθυπουργό Άμπε για το βίντεο που ανήρτησε στο οποίο φαίνεται να χαλαρώνει στο σπίτι του.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις σε χρήστες του Twitter αφού ανήρτησε ένα βίντεο με τον ίδιο να χαλαρώσει σε έναν καναπέ παρέα με τον σκύλο του, να πίνει τσάι και να διαβάζει, μαζί με ένα μήνυμα που προέτρεπε τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του. 

Η φράση «Ποιος νομίζεις ότι είσαι;» έγινε κορυφαίο trend στο Twitter, με τους χρήστες να υποστηρίζουν ότι το μήνυμα του Άμπε αγνοεί τα δεινά όσων πασχίζουν να βγάλουν τα προς το ζην εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού

ADVERTISING

Το βίντεο του Άμπε ήταν μια απάντηση στον δημοφιλή μουσικό Γεν Χόσινο, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει στο σπίτι του και να προτρέπει τον κόσμο να συνεργαστεί. «Σε μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος παλεύει να επιβιώσει, το να δείχνεις ένα βίντεο με τέτοια πολυτέλεια είναι να αναρωτιέται κανείς.

«Ποιος νομίζεις ότι είσαι;», ανέφερε ένας χρήστης στο Twitter. Άλλοι χρήστες του Twitter, πάντως, υπερασπίστηκαν τον Άμπε, λέγοντας ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός δικαιούται ένα διάλειμμα. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ξεπέρασε τα 6.000, όπως μετέδωσε χθες το κρατικό δίκτυο NHK. Πρόκειται για το πρώτο σαββατοκύριακο από τότε που η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλα αστικά κέντρα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιαπωνία, Twitter, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network