Έξαλλος ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών, διακόπτει on air συνέντευξή του

Έξαλλος ο Ισπανός Υπουργός Εξωτερικών, διακόπτει on air συνέντευξή του

Ο δημοσιογράφος Τιμ Σεμπάστιαν "στρίμωξε" με τις ερωτήσεις του τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών Ζοζέπ Μπορέλ ο οποίος πέταξε το μικρόφωνό του και αποχώρησε. Δείτε το χαρακτηριστικό video.

Η ισπανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε την Πέμπτη τον υπουργό Εξωτερικών Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος, φανερά εκνευρισμένος, διέκοψε τη συνέντευξη που παραχωρούσε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς ο δημοσιογράφος διατύπωνε αμφιβολίες σχετικά με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στο καταλανικό ζήτημα.

«Σταματήστε! Δεν σταματάτε να λέτε ψέματα. Σταματήστε το γύρισμα, δεν θέλω να συνεχίσω» αντέδρασε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας ακούγοντας τα ερωτήματα του Τιμ Σεμπάστιαν, του παρουσιαστή της εκπομπής Conflict Zone στο τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, η οποία προβλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Η επίμαχη σκηνή στο τέλος του video που ακολουθεί

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Βρετανός δημοσιογράφος διατύπωσε «σοβαρές αμφιβολίες κι ερωτήματα» σχετικά με τη λειτουργία της ισπανικής δικαιοσύνης απέναντι στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Κατόπιν, επισήμανε ότι η προφυλάκιση ενός εκ των δώδεκα πρώην αυτονομιστών ηγετών που δικάζονται αυτή τη στιγμή από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας παραπέμπει στη «συμπεριφορά ενός εκδικητικού κράτους που προετοιμάζεται να τιμωρήσει έναν κατηγορούμενο, ο οποίος θα έπρεπε να απολαμβάνει το τεκμήριο της αθωότητας».

Μπροστά σε αυτές τις κατηγορίες, ο Ζοζέπ Μπορέλ καταφέρθηκε εναντίον του δημοσιογράφου για τις «μεροληπτικές» ερωτήσεις του επαναλαμβάνοντας ότι το δικαστικό σύστημα της Ισπανίας είναι «μια ανεξάρτητη αρχή», την οποία πρέπει να «αφήσουμε να κάνουμε τη δουλειά της».

Κατόπιν, διέκοψε τη συνέντευξη εμφανώς αγανακτισμένος. Βετεράνος της πολιτικής, ο Μπορέλ επέστρεψε, στη συνέχεια, για να ολοκληρώσει τη συνέντευξη, αφού μίλησε με τους συμβούλους του, σύμφωνα με το δίκτυο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα