Φάουτσι για Ινδία: Μόνο η επιβολή lockdown πολλών εβδομάδων θα αναχαιτίσει την επιδημία

Φάουτσι για Ινδία: Μόνο η επιβολή lockdown πολλών εβδομάδων θα αναχαιτίσει την επιδημία
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι Alex Brandon / ASSOCIATED PRESS

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Αντονι Φάουτσι μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η Ινδία μπορεί να αντιμετωπίσει την επιδημία που καλπάζει.

Η Ινδία πρέπει να επιβάλει lockdown πολλών εβδομάδων για να αναχαιτίσει την επιδημία της Covid-19, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ανοσιολόγος Αντονι Φάουτσι σε συνέντευξή του στον ινδικό Τύπο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είναι απρόθυμη για επιβολή lockdown έναν χρόνο αφού η εφαρμογή του στην Ινδία έπληξε σοβαρά την οικονομία.

«Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.

Το μέτρο αυτό δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσει «έξι μήνες», μπορεί να είναι «προσωρινό για να σταματήσει ο κύκλος της μετάδοσης», τόνισε ο αμερικανός ανοσιολόγος.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι κλεισμένος…αλλά αν το κάνετε σωστά για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσατε να επηρεάσετε σημαντικά τη δυναμική της επιδημίας”, είπε.

Σε εθνικό επίπεδο, η Ινδία κατέγραψε (επισήμως) περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα το Σάββατο και έγινε η πρώτη χώρα με τόσο υψηλό ημερήσιο απολογισμό.

Τον Απρίλιο, η Ινδία είχε καταγράψει περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Οι αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.

Τα νοσοκομεία της ινδικής πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένα από ασθενείς, υπάρχει έλλειψη κλινών, φαρμάκων, οξυγόνου με μοιραίες συνέπειες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που πεθαίνουν μπροστά στα νοσοκομεία αβοήθητοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα