Φάρσα στον Μακρόν από το τηλέφωνο έστησαν Ρώσοι

Φάρσα στον Μακρόν από το τηλέφωνο έστησαν Ρώσοι
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν AP

Αν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζονται δύο διάσημοι Ρώσοι φαρσέρ, τότε ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας από τους πιο απρόσεκτους ηγέτες του πλανήτη.

Δύο γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ, ειδικοί στις τηλεφωνικές “πλάκες”, υποστηρίζουν ότι παγίδευσαν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι μιλούσε με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο “Βόβαν” και ο “Λέξους”, που συνηθίζουν αυτού του είδους τα αστεία, ανάρτησαν σήμερα στο διαδίκτυο την 15λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν με κάποιον που, όπως λένε, ήταν ο Γάλλος πρόεδρος. “Το 73% (των ψήφων) των Ουκρανών, είναι απλώς απίστευτο (…) Αισθάνομαι σαν τον Πούτιν που πέτυχε το ίδιο σκορ”, αστειεύεται ο υποτιθέμενος Ζελένσκι, σε μια συνομιλία που γίνεται στα ρωσικά και τα γαλλικά, με τη βοήθεια διερμηνέων.

“Έχω την αίσθηση ότι σε αυτό το στάδιο το σύστημα στη χώρα σου δεν είναι τόσο καλά οργανωμένο, επομένως αυτό είναι φυσικό. Δεν είχες βάλει ακόμη όλους τους αντιφρονούντες στη φυλακή”, απαντά ο υποτιθέμενος Μακρόν.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. “Ο πρόεδρος μίλησε πράγματι με τον Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής και μετά την επικοινωνία αυτή εκδώσαμε μια ανακοίνωση, όπως έκανε και το επιτελείο του Ζελένσκι”, ανέφερε μόνο η γαλλική προεδρία.

Οι δύο φαρσέρ από την πλευρά τους επιμένουν ότι μίλησαν με τον Εμανουέλ Μακρόν και, όπως είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, ελπίζουν “να μην ενοχλήθηκε πολύ” ο Γάλλος πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα