FBI: Οι ΗΠΑ γνωρίζουν την ταυτότητα του εκτελεστή του ISIS

default image

Ο διευθυντής του FBI αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ ξέρουν ποιος είναι ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους. Αρνήθηκε να πει το όνομά του. Φόβος για επίθεση από τους τζιχαντιστές

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν την ταυτότητα του εκτελεστή των Τζιχαντιστών, που εμφανίζεται στα βίντεο της φρίκης με τις εκτελέσεις Αμερικανών.

Αυτό υποστήριξε ο διευθυντής του FBI, James Comey, αρνούμενος όμως να πει ποιος είναι αυτός ο άνδρας. Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι το FBI, προσπαθεί να ταυτοποιήσει άλλους δύο άνδρες που εμφανίζονται στα βίντεο του ISIS και μοιάζουν να έχουν αμερικανική και καναδική προφορά.

“Έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε αυτό τώρα”, είπε και πρόσθεσε ότι το FBI εκτιμά ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει χτύπημα εντός των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν θεωρεί ότι οι Τζιχαντιστές έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο.

“Η τρομοκρατική ομάδα Khorasan, παρακλάδι της Αλ-Κάιντα, που μαζί με το ISIS, έχουν πληγεί από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, είναι στην κορυφή της λίστας μας για  τους επόμενους μήνες. Δεν έχουμε 100% γνώση για τις δραστηριότητές τους. Πιστεύουμε ότι ετοιμάζουν κάποια επίθεση, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε αν αυτή θα γίνει αύριο, σε τρεις εβδομάδες ή σε τρεις μήνες”, είπε ο Comey.

Ο διευθυντής του FBI, δήλωσε ακόμη ότι εκτιμά ότι η τρομοκρατική ομάδα συνεχίζει να δρα, καθώς δεν έχει νεότερες πληροφορίες από το Πεντάγωνο, σχετικά με το αποτέλεσμα των αεροπορικών επιθέσεων των ΗΠΑ.

Τα βίντεο με τις εκτελέσεις των Αμερικανών δημοσιογράφων, τα οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος, εικονίζουν έναν μαχητή της οργάνωσης με καλυμμένο το πρόσωπο ο οποίος κρατά ένα μαχαίρι και μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά.

Ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ και του Σότλοφ δεν καταγράφεται στα βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα. Ο ίδιος μασκοφόρος άνδρας εμφανίζεται στη συνέχεια μαζί με τα αποκεφαλισμένα πτώματα των δύο Αμερικανών.

Εξάλλου σε ένα άλλο βίντεο του ΙΚ, διάρκειας 55 λεπτών και με τον τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου», εμφανίζεται ένας μαχητής της οργάνωσης επίσης με καλυμμένο πρόσωπο να μιλά άπταιστα αγγλικά με αμερικανική ή καναδική προφορά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, περίπου 12 Αμερικανοί είναι γνωστό ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και πρόσθεσε ότι πολλοί που πολέμησαν έχουν ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ.

(Πηγή: NBCNEWS, ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα