Φιέστα-πρόκληση των Τούρκων στην Αγία Σοφία

Φιέστα-πρόκληση των Τούρκων στην Αγία Σοφία
Εικόνα από το σόου του Ερντογάν στην Αγία Σοφία για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης youtube

Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν, ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Φιέστα με βιντεοπροβολείς, ψηφιακά εφέ και ανάγνωση του Κορανίου μέσα στο μνημείο.

Φιέστα έξω απ’ την Αγία Σοφιά διοργάνωσε την Παρασκευή (29/05) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.

Από το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος συμμετείχε σε εκδηλώσεις, απευθύνοντας χαιρετισμούς από την προεδρική κατοικία προς τα δεκάδες σκάφη που κατευθύνονταν στον κόλπο όπου δεσπόζει η Αγιά Σοφιά.

Η 29η Μαΐου εορτάζεται ως ημέρα “Κατάκτησης” (Φέτιχ) για τους Μουσουλμάνους Τούρκους, ενώ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 567 έτη από την άλωση, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του Κορανίου.

Σόου Ερντογάν

Η φιέστα που έστησε ο Τούρκος πρόεδρος προγραμματίστηκε να περιλαμβάνει αναπαράσταση της Άλωσης με βιντεοπροβολείς και ψηφιακά εφέ πάνω στο σκηνικό των τειχών της Κωνσταντινούπολης, το οποίο στήθηκε μπροστά από την Αγιά Σοφιά.


Επίσης, για να γιορτάσουν την επέτειο οι Τούρκοι, εμφάνισαν επί σκηνής τάγματα μασκαρεμένων γενίτσαρων και οθωμανών πολεμιστών, ενώ η τελετή προγραμματίστηκε να μεταδοθεί ζωντανά στην τουρκική επικράτεια.

Παράλληλα, φουντώνουν τα σενάρια ότι μπορεί ο πρόεδρος Ερντογάν να εξαγγείλει την μετατροπή του από το 1935 Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, κάτι που ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί στους οπαδούς του από το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version