Φιγιόν: 'Φαντασιόπληκτοι' όσοι ισχυρίζονται ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις γαλλικές εκλογές

Φιγιόν: 'Φαντασιόπληκτοι' όσοι ισχυρίζονται ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις γαλλικές εκλογές

"Υπάρχουν αρκετές άλλες παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία για τις γαλλικές κάλπες, τόσες που δεν χρειάζεται να τις ψάχνουμε στη Ρωσία. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας" δήλωσε ο Φιγιόν

Ο υποψήφιος της δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας Φρανουά Φιγιόν χαρακτήρισε "φαντασιοπληξίες" τις ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές.

"Πρέπει να αποφεύγουμε τις φαντασιοπληξίες" είπε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο Φιγιόν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα. Επανέλαβε μάλιστα την πρόθεσή του να ξεκινήσει έναν "σοβαρό και ειλικρινή διάλογο" με τη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι την κατηγορία περί ανάμιξης της Ρωσίας στις γαλλικές εκλογές είχε διατυπώσει πρώτος ο επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας.

ADVERTISING

"Υπάρχουν αρκετές άλλες παρεμβάσεις που δεν είναι καλοδεχούμενες σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, τόσες που δεν χρειάζεται να τις ψάχνουμε στη Ρωσία. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας" απάντησε ο Φιγιόν. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει ότι είναι θύμα μιας "συνωμοσίας" που προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας του και κατηγορεί τη γαλλική κυβέρνηση ότι ενορχηστρώνει την αμαύρωσή του.

Επανέλαβε ότι είναι πρόθυμος να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία και μίλησε διφορούμενα για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, μετά από ένα δημοψήφισμα που έχει χαρακτηριστεί "παράνομο" από τη διεθνή κοινότητα. "Υπάρχει μια διεθνής τάξη, ένας οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, σε αυτό το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της Κριμαίας (...) Αλλά ο σεβασμός τη διεθνή νομιμότητα δεν απαγορεύει να θέτουμε το ερώτημα του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των λαών. Πρόκειται για δύο αρχές εξίσου σημαντικές" πρόσθεσε.

"Η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα με την οποία ανέκαθεν διατηρούσαμε περίπλοκες σχέσεις. Είναι μια επικίνδυνη χώρα. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι αντίπαλος και να προετοιμαστούμε για σύγκρουση ή να ξεκινήσουμε έναν σοβαρό, ειλικρινή διάλογο" συνέχισε.

"Δεν είναι αναγκαίο να εξωθούμε τη Ρωσία εγκαθιστώντας αντιπυραυλικούς πυραύλους στα σύνορά της (σ.σ: αναφέρεται στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ). Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία. Ο κυριότερος κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι η Ρωσία, είναι ο ισλαμιστικός ολοκληρωτισμός" κατέληξε.

(Φωτογραφία: AP Photo / Michel Euler, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Γαλλικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πούτιν σε Λεπέν: Δεν επιθυμούμε να επηρεάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία

Λεπέν: Πήγα στη Ρωσία για να πάρω δάνειο

Γαλλία: O Βαλς ψηφίζει Μακρόν

Γαλλία: Με αυγά υποδέχτηκαν τον Φιγιόν

SHARE:

24Media Network