Φιλιππίνες: Τι είναι πιο ανατριχιαστικό; Η κατσαρίδα πάνω στον Ντουτέρτε ή ο ίδιος;

Φιλιππίνες: Τι είναι πιο ανατριχιαστικό; Η κατσαρίδα πάνω στον Ντουτέρτε ή ο ίδιος;

Ένα απίστευτο περιστατικό σημάδεψε την ομιλία του προέδρου των Φιλιππίνων με τον ίδιο να παίρνει "πάσα" και να ρίχνει τα βέλη στην αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte έβγαζε λόγο όταν μια μεγάλη κατσαρίδα άρχισε να κόβει βόλτες πάνω του.

Ο 74χρονος πρόεδρος της χώρας, γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, μιλούσε ενώπιον τον υποψηφίων Γερουσιαστών του κόμματός του, λέγοντας πως για την κατσαρίδα είναι υπεύθυνη η... αντιπολίτευση.

Μετά την απομάκρυνση της κατσαρίδας συνέχισε τη δίωρη ομιλία του.

Θυμίζουμε, πως τελευταίο "πόνημα" του ακραίου προέδρου ήταν οι απειλές κατά του Καναδά για ένα άλυτο θέμα που προέκυψε το 2013 — 2014, όταν στάλθηκαν από τον καναδά 103 κοντέινερ με σκουπίδια, τα οποία φέρονταν να είναι ανακυκλώσιμα απορρίματα.

Ο Ντουτέρτε δεσμεύτηκε, στις τελευταίες του δηλώσεις για το ζήτημα, να στείλει πίσω όλα τα σκουπίδια «στις όμορφες παραλίες του Καναδά», ενώ νωρίτερα έχει δηλώσει έτοιμος να κηρύξει πόλεμο ενάντια στον Καναδά εάν δεν επιλυθεί το θέμα.

Επίσης, πρόσφατα ομολόγησε πως έχει δώσει στο παρελθόν εντολή για εξωδικαστικές εκτελέσεις υπόπτων, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών.

Ακόμη, μετά από απόφασή του οι Φιλιππίνες αποσύρθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), το οποίο ερευνά τη βία που διαπράττεται στο πλαίσιο του πολέμου κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, 5.176 χρήστες ή έμποροι ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης. Όμως οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι τουλάχιστον τριπλάσιος και καταγγέλλουν έναν «πόλεμο εναντίον των φτωχών».

SHARE:

24Media Network