Φίλοι του Ιράν στην καρδιά της... Νέας Υόρκης

Φίλοι του Ιράν στην καρδιά της... Νέας Υόρκης

Στους δρόμου βγήκαν εκατοντάδες Αμερικανοί. Δηλώνουν αντίθετοι σε πιθανή πολεμική επέμβαση στο Ιράν

Διαδηλώσεις με την συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων έγιναν το Σάββατο σε 80 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά στο πλαίσιο μιας "ημέρας μαζικής δράσης" στην οποία κάλεσαν ειρηνιστικές οργανώσεις εναντίον ενός πιθανού πολέμου με το Ιράν.

Στο Μανχάταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, περίπου 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Τάιμς και έκαναν πορεία προς την έδρα της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και στο προξενείο του Ισραήλ.

"Όχι στον πόλεμο! Όχι στις κυρώσεις! Όχι σε μια επέμβαση! Όχι στις δολοφονίες!", έγραφε ένα πανό στην κεφαλή της πορείας.

"Οι ενέργειες της ιρανικής κυβέρνησης δεν δικαιολογούν με κανένα τρόπο το να κηρύξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον πόλεμο" στη χώρα αυτή, δήλωσε η Ντέμπρα Σουίτ, διευθύντρια της οργάνωσης "Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει", μια από τις 60 οργανώσεις ειρήνης και τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Για τη λεγόμενη συμμαχία της 4ης Φεβρουαρίου, η οποία κάλεσε στην κινητοποίηση, "ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν έχει ήδη αρχίσει με πολλούς τρόπους". Σε κείμενό της επισήμανε τις "πολύ σκληρές οικονομικές κυρώσεις" εναντίον της ισλαμικής δημοκρατίας καθώς και την "ανάπτυξη αμερικανικών αεροπλανοφόρων κοντά στις ιρανικές ακτές".

Διαδηλώσεις έγιναν χθες στο Σικάγο, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Λος Άντζελες, στην Ουάσινγκτον, στη Βοστόνη και στη Φιλαδέλφεια, καθώς και στον Καναδά, στο Κάλγκαρι και στο Βανκούβερ.

Η ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει νέα σύρραξη εντάθηκε από τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα στην εφημερίδα Washington Post, στην οποία είπε πως πιστεύει ότι υπάρχει "ισχυρή πιθανότητα" το Ισραήλ να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μέσα στην άνοιξη.

SHARE:

24Media Network