Financial Times: Η παραλλαγή “Δέλτα” του κορονοϊού “απειλεί” την Ευρώπη

Financial Times: Η παραλλαγή “Δέλτα” του κορονοϊού “απειλεί” την Ευρώπη
2021 Francois Mori/AP Photo, File

Προς επικράτηση βρίσκεται η μετάλλαξη "Δέλτα" στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης απειλώντας την πρόοδο των τελευταίων μηνών, αναφέρουν οι Financial Times.

Σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του κορονοϊού φαίνεται πως εξελίσσεται η παραλλαγή “Δέλτα”, γνωστή και ως (γνωστή και ως «ινδική»), καθώς μετά τη Βρετανία έχει κυριαρχήσει τόσο στην Πορτογαλία, όσο και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία, δημιουργώντας παράλληλα τοπικές εστίες έξαρσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει με εκτενές ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα, Financial Times, η συγκεκριμένη παραλλαγή αποτελεί “απειλή” κατά της προόδου που έχει σημειώσει η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες στην ανάσχεση της πανδημίας, έπειτα από ενάμιση χρόνο σκληρής μάχης, ενώ οι ειδικοί χτυπούν ηχηρό «καμπανάκι» για άμεση δράση.

Με το 96% να αποτελεί τη νέα αλυσίδα κρουσμάτων κορονοϊού στην Πορτογαλία, οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό και ανησυχούν για ενδεχόμενο «φρένο» στην πρόοδο που έχει σημειώσει το τελευταίο δίμηνο η Ευρώπη, που έχει κατορθώσει να φέρει τους δείκτες νέων μολύνσεων και θανάτων στο χαμηλότερο επίπεδο από το περασμένο φθινόπωρο.

Από την άλλη πλευρά, η προσοχή των επιστημόνων από όλη την Ευρώπη, είναι στραμμένη κυρίως στη Βρετανία, όπου τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, με την «Δέλτα» να αφορά το 98% των νέων περιστατικών. Μάλιστα, μετά την παρουσίαση επίσημων στοιχείων της κυβέρνησης, που καταδείκνυαν ότι ο κίνδυνος νοσηλείας είναι 2,2 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την παραλλαγή «Άλφα», το Λονδίνο προχώρησε σε αναστολή ενός μήνα της ολικής άρσης των περιοριστικών μέτρων, αναφέρουν οι FT.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα