Φινλανδία: Η επίθεση στο σχολείο δείχνει να ήταν προμελετημένη

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία
Αστυνομία έξω από το σχολείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στη Φινλανδία KIMMO BRANDT/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το έγκλημα σε σχολείο της Φινλανδίας στις αρχές της εβδομάδας φαίνεται ότι ήταν προμελετημένο.

Ο 12χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν συμμαθητή του της έκτης τάξης του δημοτικού αυτήν την εβδομάδα στο σχολείο τους στη Φινλανδία φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει την επίθεσή του εκ των προτέρων, βάσει των στοιχείων που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν, ανακοίνωσε την Πέμπη η φινλανδική αστυνομία.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κίνητρο για την επίθεση στο σχολείο Βιέρτολα, κοντά στο Ελσίνκι, την Τρίτη, στην οποία τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα δύο παιδιά, δύο κορίτσια, πιστεύεται ότι ήταν ο εκφοβισμός, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Η προκαταρκτική έρευνα έφερε στο φως στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η πράξη ήταν προμελετημένη”, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο αξιωματούχος της αστυνομίας που είναι επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση, ο Μάρκο Σάρκα.

“Η έρευνα σε συσκευές που κατασχέθηκαν και είχε στην κατοχή του ο ύποπτος, ένα τηλέφωνο και ένας υπολογιστής, αποκάλυψαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την υπόθεση αυτή”, προσθέτει ο ίδιος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης αιτιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι ήταν θύμα εκφοβισμού. Το αγόρι φοιτούσε στο σχολείο Βιέρτολα από τις αρχές του έτους.

Το αγόρι –το οποίο συνελήφθη από την αστυνομία σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από το σχολείο του, από το οποίο είχε ήδη φύγει όταν έφτασε εκεί η αστυνομία, λίγο μετά τις 09:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), την ημέρα της επίθεσης– δεν μπορεί να δικαστεί από ποινικό δικαστήριο λόγω του ότι είναι μικρότερο από δεκαπέντε ετών και τώρα έχει παραδοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα