Φινλανδία: Το Ελσίνκι θα κλείσει τα 4 από τα 9 μεθοριακά του περάσματα με τη Ρωσία

Διαβάζεται σε 1'
Φινλανδία: Το Ελσίνκι θα κλείσει τα 4 από τα 9 μεθοριακά του περάσματα με τη Ρωσία
AP

Η Φινλανδία αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της έναντι της Ρωσίας με απόφαση για κλείσιμο μεθοριακών περασμάτων.

Η Φινλανδία θα κλείσει τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 4 από τις 9 μεθοριακές διαβάσεις της με τη Ρωσία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι αφήνει παράτυπους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η φινλανδική κυβέρνηση.

“Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσει τα μεθοριακά περάσματα Βάαλιμα, Νούιγιαμα, Ιμάτρα και Νίιραλα στα σύνορα ανάμεσα στη Φινλανδία και τη Ρωσία”, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Η φινλανδική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της με τη Ρωσία, εκφράζοντας υποψίες ότι η Μόσχα προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, η οποία προσχώρησε στο NATO τον Απρίλιο.

“Είμαστε προετοιμασμένοι για διαφόρων ειδών ενέργειες, για κακόβουλες ενέργειες εκ μέρους της Ρωσίας, οπότε η κατάσταση δεν προκαλεί έκπληξη”, δήλωσε ο φινλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο.

Η Φινλανδία διαπίστωσε τις τελευταίες εβδομάδες αύξηση των εισόδων παράτυπων μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής και την Αφρική, ιδιαίτερα από το Ιράκ, τη Σομαλία και την Υεμένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα