Φώναζαν στη Μέρκελ να παραιτηθεί εξαιτίας του προσφυγικού

Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Μέλη του κόμματος των χριστιανοδημοκρατών φώναζαν στην Καγκελάριο να παραιτηθεί για την "πολιτική ανοιχτών συνόρων", την ώρα που άλλοι από τον κυβερνητικό σχηματισμό την επαινούσαν για το έργο της (vid)

Δύο όψεις είχε το περιφερειακό συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών όπου η Άνγκελα Μέρκελ δέχτηκε ψυχρολουσία από βουλευτή που την κάλεσε να παραιτηθεί ενώ στη συνέχεια «αποθεώθηκε».

«Παραιτηθείτε τώρα προτού η ζημιά που προκαλέσατε έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις», φώναξε ο Ούρλιχ Σάουερ, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος CDU, κατηγορώντας την Μέρκελ ότι «με την πραγματικά απαράμιλλη μεταναστευτική πολιτική του «αφήστε τους να περάσουν» επιβάρυνε τη Γερμανία με κάτι από το οποίο δεν θα απαλλαγεί σύντομα».

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κυρία Μέρκελ

Λίγα λεπτά αργότερα ένας υποστηρικτής του CDU, που βοηθά τους πρόσφυγες, σύστησε στους παρευρισκομένους ένα αγόρι από το Αφγανιστάν, τον Εντρίς, συνοδευόμενο από τον πατέρα του. «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κυρία Μέρκελ» είπε ο Εντρίς, μιλώντας γερμανικά. «Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος» πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επαίνεσε το παιδί διότι «έμαθε ήδη πολλά γερμανικά» και τον προέτρεψε να συνεχίσει την εξάσκηση. Όταν ο Εντρίς είπε ότι θα ήθελε να σφίξει το χέρι της καγκελαρίου, εκείνη πήγε προς το μέρος του. Κατόπιν ο Εντρίς σκούπισε τα δάκρυά του, ενώ έδινε το χέρι στην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
SHARE:

24Media Network