Φονικό γεύμα στην Αυστραλία: “Αθώα” δηλώνει η γυναίκα που μαγείρεψε “μανιτάρια θανάτου” στα πρώην πεθερικά της

Φονικό γεύμα στην Αυστραλία: “Αθώα” δηλώνει η γυναίκα που μαγείρεψε “μανιτάρια θανάτου” στα πρώην πεθερικά της
Κρέας με μανιτάρια Getty Images/iStockphoto

Για ατύχημα έκανε λόγο στις αρχές η γυναίκα από την Αυστραλία που μαγείρεψε μανιτάρια που προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων.

“Ήταν ατύχημα”, είπε στην κατάθεση της στην αστυνομία η γυναίκα από την Αυστραλία που μαγείρεψε μοσχάρι Wellington χρησιμοποιώντας μανιτάρια που φαίνεται πως οδήγησαν στον θάνατο τριών ανθρώπων.

Η Έριν Πάτερσον, η οποία δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βάρος της, ολοκλήρωσε την κατάθεση της για τα γεγονότα στις αρχές, με την αστυνομία να πιστεύει ότι τα θύματα είχαν φάει τα λεγόμενα μανιτάρια θανάτου, τα οποία είναι δηλητηριώδη.

Στη δήλωσή της, η Πάτερσον είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει μερικά αποξηραμένα μανιτάρια, αλλά δεν φανταζόταν ότι ήταν δηλητηριώδη.

«Είμαι πλέον συντετριμμένη όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα μανιτάρια μπορεί να συνέβαλαν στην ασθένεια από την οποία υπέφεραν τα αγαπημένα μου πρόσωπα», είπε η 48χρονη.

«Θέλω πραγματικά να επαναλάβω ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να πληγώσω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους αγάπησα».

Σύμφωνα με το BBC, η κατάθεσή της στην αστυνομία της Βικτώρια δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά τμήματα αυτής είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Αυστραλία. Υπενθυμίζεται ότι η Πάτερσον είχε προσκαλέσει για το γεύμα τα πρώην πεθερικά της, Γκέιλ και Ντον Πάτερσον, μαζί με την αδερφή της Γκέιλ, Χέδερ Γουίλκινσον και τον σύζυγο της Χέδερ, Ίαν.

Ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν μπορούσε να παρευρεθεί τελευταία στιγμή.

Ώρες μετά το γεύμα, και οι τέσσερις καλεσμένοι αρρώστησαν, θεωρώντας αρχικά ότι έπαθαν σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

Μέσα σε λίγες μέρες, η Χέδερ, 66 ετών, η Γκέιλ, 70 και ο Ντον επίσης, 70, είχαν φύγει από τη ζωή.

Ο 68χρονος Ίαν παλεύει για τη ζωή του σε νοσοκομείο της Μελβούρνης καθώς αναμένεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Η Πάτερσον αναγνωρίστηκε ως ύποπτη μετά τους θανάτους – καθώς εξ αρχής κρίθηκε παράδοξο ότι αυτή και τα παιδιά της δεν έπαθαν τίποτα από το γεύμα.

Σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση της αυστραλιανής αστυνομίας είναι πως ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι εντελώς αθώα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα