"Θαύμα" στις στάχτες του Εθνικού Μουσείου του Ρίο: Βρέθηκε το κρανίο της "πρώτης Βραζιλιάνας"

"Πέθανε" η "πρώτη Βραζιλιάνα", 12.000 χρόνια μετά τον θάνατό της
"Πέθανε" η "πρώτη Βραζιλιάνα", 12.000 χρόνια μετά τον θάνατό της ASSOCIATED PRESS

Το κρανίο της Λουτσία, του αρχαιότερου ανθρώπινου απολιθώματος της Αμερικής, βρέθηκε σπασμένο σε κομμάτια μετά την φωτιά του Σεπτεμβρίου. Αρχικά πίστευαν ότι είχε καταστραφεί.

Βρέθηκε μέσα στα αποκαΐδια ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του κατεστραμμένου από την φωτιά της 2ας Σεπτεμβρίου Εθνικού Μουσείου της Βραζιλίας: το κρανίο της «Λουτσία», του αρχαιότερου γνωστού ανθρώπινου απολιθώματος στην Αμερική.

Ο διευθυντής του Μουσείου Αλεξάντερ Κέλνερ δήλωσε ότι το απολίθωμα είναι σπασμένο σε κομμάτια, εκ των οποίων έχει βρεθεί περίπου το 80%. «Καλά νέα, ένα θαύμα μετά από αυτή την τραγωδία», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια Κριστιάνα Σερέχο στο πρακτορείο Reuters.

Η «Λουτσία» είχε ανακαλυφθεί σε μια ανασκαφή του 1975 έξω από τη βραζιλιάνικη πόλη Μπέλο Οριζόντε. Πήρε το όνομά της κατ' αναλογία με τη «Λούσι», το διάσημο αφρικανικό απολίθωμα ηλικίας 3,2 εκατομμυρίων ετών.

Το Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας, που είχε πλούσιες συλλογές παλαιοντολογικών, αρχαιολογικών και ιστορικών εκθεμάτων, θα ανακατασκευασθεί και αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από περίπου τρία χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Πέθανε" η "πρώτη Βραζιλιάνα", 12.000 χρόνια μετά τον θάνατό της

Φωτιά στο Εθνικό Μουσείο του Ρίο: Θρήνος, οργή και ερωτηματικά μετά την καταστροφή

Απίστευτη καταστροφή στο Ρίο ντε Τζανέιρο: Τεράστια φωτιά κατέστρεψε το Εθνικό Μουσείο

SHARE:

24Media Network