Φουντώνουν οι φήμες ότι ο Μπερλουσκόνι θα ρίξει τον Λέτα

Φουντώνουν οι φήμες ότι ο Μπερλουσκόνι θα ρίξει τον Λέτα

Αναβρασμός στην Ιταλία. Οι βουλευτές του Σίλβιο απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση. Μυστήριο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που φέρεται να έχει ετοιμάσει ο "Καβαλιέρε"

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει προετοιμάσει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στο οποίο φέρεται ότι αναγγέλλει την απόφασή του να ρίξει την κυβέρνηση συμμαχίας του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η βουλευτής Ντανιέλα Σαντανκέ.

Το συγκεκριμένο σχόλιο, έγινε πριν από την ειδική συνεδρίαση μιας επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας, η οποία καλείται να ψηφίσει εάν θα αποπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό από το σώμα αυτό μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή.

"Είναι έτοιμο, ο Μπερλουσκόνι θα αποφασίσει πότε θα προβληθεί και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σύντομα", δήλωσε η Σαντανκέ.

Η ίδια πρόσθεσε πως εναπόκειται πλέον στον 76χρονο πολιτικό το πότε θα αποφασίσει να ρίξει την κυβέρνηση και πως τα σχόλια στελεχών της κεντροαριστεράς υπέρ της αποπομπής του Μπερλουσκόνι είναι απαράδεκτα.

"Προσωπικά, δεν πιστεύω πως μπορούμε να παραμείνουμε δίπλα στα έδρανα ανθρώπων που θέλουν να γίνουν οι δήμιοι του Μπερλουσκόνι", είπε η Σαντανκέ.

"Υπάρχει κάτι παράλογο στη συμπεριφορά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αυτή τη στιγμή, κι αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνον από την κατάσταση ενός μεγάλου προσωπικού ψυχικού μαρτυρίου", ανέφερε σε σημερινό πρωτοσέλιδο σχόλιό της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: