Freya: Θαλάσσιος ίππος 600 κιλών βυθίζει πλοία και προκαλεί πανικό στο Όσλο

Freya: Θαλάσσιος ίππος 600 κιλών βυθίζει πλοία και προκαλεί πανικό στο Όσλο
Η Freya στο Όσλο Getty Images

Η Freya, ένας νεαρός θηλυκός θαλάσσιος ίππος επέλεξε την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, ως προορισμό διακοπών για το 2022. Προκαλεί τρόμο αλλά και θαυμασμό σε όσους τη συναντήσουν.

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος που πλέον ακούει στο όνομα Freya επέλεξε να βρεθεί στο Όσλο το φετινό καλοκαίρι, με τους κατοίκους να την βλέπουν έκπληκτοι να σκαρφαλώνει πάνω σε βάρκες για να κοιμηθεί στον ήλιο.

Οι βάρκες βέβαια, συχνά βυθίζονται κάτω από το διόλου ευκαταφρόνητο βάρος των 600 κιλών της.

Με το παρατσούκλι Freya που προέρχεται από τη σκανδιναβική θεά του έρωτα, έχει γίνει κάτι σαν διασημότητα στη χώρα, όπως αναφέρει το BBC.

Η στάση στο Όσλο πιστεύεται ότι μπορεί να είναι η τελευταία στην Ευρώπη, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές πως την έχουν δει στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία

Η Freya τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή των ανθρώπων στη Νορβηγία όταν εντοπίστηκε να ανεβαίνει σε βάρκες στη νότια παράκτια πόλη Kragero τον Ιούνιο.

Πιο πρόσφατα, έφτασε στο Όσλο, όπου κόσμος συγκεντρώνεται για να την δει από την προβλήτα της πόλης.

Τρομακτικές συναντήσεις

Όμως η παρουσία της έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους. Ένας καγιάκερ περιέγραψε μια “τρομακτική συνάντηση” με το ζώο όταν αυτό πλησίασε πολύ κοντά στο σκάφος του, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα άλλο αγόρι έπεσε στο νερό κοντά στον θαλάσσιο ίππο όταν έκανε paddle-boarding και χρειάστηκε να διασωθεί από ένα τζετ σκι, ανέφερε ο νορβηγικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Nettavisen.

Μετά τα περιστατικά, ορισμένοι πρότειναν να μετακινηθεί ο θαλάσσιος ίππος από την περιοχή, ή ακόμη και να υποβληθεί σε ευθανασία.

Αλλά μετά την παρακολούθηση των κινήσεων της Freya, η διεύθυνση αλιείας της Νορβηγίας εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το θηλαστικό είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να παραμείνει εκεί που βρίσκεται.

“Κρατείστε αποστάσεις”

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις τους και να είναι προσεκτικοί όταν κολυμπούν στη θάλασσα.

Πρόσθεσε ότι οι θαλάσσιοι ίπποι συνήθως δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους, εφόσον αυτοί κρατούν τις αποστάσεις τους. Αν όμως ενοχληθούν, μπορεί να αισθανθούν απειλή και να επιτεθούν σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους.

“Δεν είναι απαραίτητα τόσο αργή και αδέξια όσο μπορεί να νομίζει κανείς όταν ξεκουράζεται”, ανέφερε.

Οι θαλάσσιοι ίπποι είναι προστατευόμενο είδος που τείνει να περνάει το καλοκαίρι σε παγωμένα νερά, σύμφωνα με τη WWF.

Όμως ο βιότοπός τους αλλάζει γρήγορα, καθώς το λιώσιμο των πάγων που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή περιορίζει την πρόσβασή τους σε αυτούς, προσθέτει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα