Φρίντα: Το λαμπραντόρ που σώζει ζωές στο Μεξικό

Φρίντα: Το λαμπραντόρ που σώζει ζωές στο Μεξικό

Οι διασώσεις που έχει πραγματοποιήσει το 7χρονο λαμπραντόρ του μεξικανικού ναυτικού το έχουν κάνει "αστέρι" του twitter

Η Φρίντα, είναι ένα λαμπραντόρ 7 ετών και το αστέρι του Μεξικανικού ναυτικού. Κατά την διάρκεια της καριέρας της, η Φρίντα έχει εντοπίσει 52 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 12 ζωντανοί, σε διάφορες φυσικές καταστροφές.

Τώρα, οι “συνάδελφοί” της, ελπίζουν ότι θα μπορέσει να εντοπίσει επιζώντες από τον φονικό σεισμό της Τρίτης, που έχει, μέχρι στιγμής, στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 273 ανθρώπους.

Συνολικά 15 σκυλιά συμμετέχουν στις έρευνες στην πόλη του Μεξικού, όμως κανένα δεν έχει τόσους ακολούθους στο Twitter όσους η Φρίντα.


Το μεξικανικό ναυτικό την προηγούμενη εβδομάδα ανήρτησε ένα κολάζ, ανακοινώνοντας τους 52 εντοπισμούς της Φρίντα, με αποτέλεσμα 4.000 retweets και 7.000 like, με κόσμο να την αποκαλεί “σύμβολο ελπίδας” και “ηρωίδα”, ενώ κάποιος πρότεινε ακόμη και να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Ριβέρα στο χαρτονόμισμα των 500 πέσος!

Την Τρίτη, η Φρίντα στάλθηκε στο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσάμεν, όπου 11 παιδιά βρέθηκαν ζωντανά, ενώ, μέχρι την Πέμπτη είχε εξαντληθεί μετά από μιάμιση μέρα συνεχών ερευνών.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το γενναίο σκυλί επέστρεψε στη δράση. Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή του, εξαιτίας της ηλικίας της Φρίντα, σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει, σπεύδουν πρώτα δύο νεότερα σκυλιά και στη συνέχεια, αν εντοπίσουν κάποιον, ακολουθεί η Φρίντα για την επιβεβαίωση, ενώ δεν περνάει πάνω από 20 λεπτά στον χώρο.

Το ταλέντο της Φρίντα, εκτός από το Μεξικό, έχει φανεί χρήσιμο και στον σεισμό του Ισημερινού τον Απρίλιο του 2016.

Πληροφορίες:LaTimes Φωτογραφίες: twitter/ @ elyslaso @ lenomamesalan

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα